Skip to main content
AlgemeenMindset

De bizarre levensstijl die Lewandowski zo succesvol maakt

By 4 september 2020No Comments
Robert Lewandowski

De bizarre levensstijl die Lewandowski zo succesvol maakt


Robert Lewandowski is voor veel mensen de beste voetballer van het seizoen 2020-2021. De Poolse aanvaller van Bayern München won de Duitse beker, landstitel en de Champions League. Presteren en succes zijn een obsessie voor Lewandowski en daar heeft hij alles voor over. In dit artikel beschrijven we zijn bizarre gewoontes. 

Toetje als voorgerecht

We beginnen met zijn gewoonte om bij maaltijden het dessert als eerste te eten. Daarna komen pas het voor- en hoofdgerecht. Zijn teamgenoten keken hier in het begin raar van op, maar het idee is afkomstig van zijn vrouw Anna (die expert is op het gebied van voeding). De reden is dat zoete voedingsproducten – zo gaat de theorie – sneller verteren. Door deze eerst te eten, vermijdt hij dat die zich mengen met de eiwitten en koolhydraten die daarna komen.

Vermijd landgenoten bij Borussia Dortmund

Zijn drang om te groeien neemt soms obsessieve vormen aan. Toen Lewandowski bij Borussia Dortmund kwam bleef hij zoveel mogelijk uit de buurt van zijn Poolse teamgenoten Jakub Blaszczykowski en Lukasz Piszczek. Dit deed hij omdat het ervoor zou kunnen zorgen dat hij minder snel de Duitse taal zou leren.

Maak indruk op de trainer

Eenmaal bij Bayern München wilde hij graag de penalty’s nemen, maar Thomas Muller stond op dat moment bovenaan de lijst. Om indruk te maken op trainer Pep Guardiola bleef hij na elke training een tijdlang oefenen op strafschoppen. Na een half seizoen kreeg hij zijn zin en sindsdien is hij de vaste penaltynemer van Bayern.

“De meest professionele speler die ik ooit heb meegemaakt,” aldus Guardiola. “Hij is altijd bezig met de juiste voeding, slaap en training. 24 uur per dag, 7 dagen in de week.”

Robert Lewandowski

Robert Lewandowski is topfit.

Slapen op z’n linkerzij

Om optimaal te kunnen herstellen heeft Lewandowski de hulp ingeschakeld van een slaaptherapeut. Daarom slaapt hij altijd op zijn linkerzij. Op deze manier behoudt hij de kracht in zijn sterkere rechterbeen.

Dagelijks krachttraining

Om in de Bundesliga mee te kunnen moet je sterk en fit zijn. Hier weet hij alles van en daarom is hij enorm veel bezig met krachttraining. Verschillende teamgenoten hebben wel eens in de media gezegd dat ze enorm onder de indruk zijn van zijn fysieke kracht. Zelf zegt de aanvaller dat dat komt doordat hij dagelijks coretraining in de gym doet.

Lees boeken voor optimale concentratie

Om de concentratie die van een topaanvaller wordt geëist, aan te scherpen, voert hij computergestuurde oefeningen uit om zijn hersenen te trainen. Dat is ook waarom hij videogames vermijdt en veel boeken leest. Wanneer hij vroeger op vakantie ging met vrienden las hij aan de rand van het zwembad boeken over ademhaling. ‘Lewa’ wist dat hij geen toptalent was en daarom op andere gebieden het maximale uit zichzelf moest halen.

Naast 55 doelpunten in 46 wedstrijden in het afgelopen seizoen, zorgt dit alles er voor dat Robert Lewandowski ook nog een ongelofelijk record op zijn naam heeft staan. In de afgelopen 10 jaar heeft hij nooit meer dan 3 wedstrijden op een rij gemist vanwege een blessure. Dat is zeer opmerkelijk voor een speler die 32 jaar is. De Pool kan na de winst op PSG weer een Champions League bijschrijven en is vastberaden om nog vele jaren in de wereldtop actief te blijven. Niet slecht voor een speler die op 19-jarige leeftijd nog in de derde divisie van Polen speelde.

 

MEEST RECENTE BERICHTEN:

Vier dingen waar scouts op letten bij jeugdspelers

| Algemeen | No Comments
Vier dingen waar scouts op letten bij jeugdspelers Heb jij de droom om profvoetballer te worden, maar ben je nog niet gescout? Niet getreurd, er is nog hoop. Er zijn…
Mentale eigenschappen van Ronaldo

Deze mentale eigenschappen heb jij nodig voor het profvoetbal

| Algemeen, Mindset | No Comments
Deze mentale eigenschappen heb jij nodig voor het profvoetbal Er zijn ontelbaar veel jongens en meisjes met voldoende talent om het profvoetbal te halen. Echter realiseert maar een heel klein…
Mark van Bommel over voetballen in de top

Dit is hoe het leven van een topvoetballer eruit ziet

| Algemeen, Mindset | No Comments
Dit is hoe het leven van een topvoetballer eruit ziet Als je dit leest is de kans groot dat je droomt van een leven als profvoetballer. Misschien droom je zelfs…
Bijzonder verhaal van Ajax-aanwinst Akpom

Het bijzondere verhaal van Ajax-aanwinst Akpom

| Algemeen, Mindset, MotivatieMaandag | No Comments
Het bijzondere verhaal van Ajax-aanwinst Akpom Ruim een jaar geleden leek de veelbelovende carrière van Ajax-aanwinst Chuba Akpom bijna voorbij. Nadat hij terugkwam van een verhuurperiode in Griekenland, moest hij…

Leave a Reply