Skip to main content
AlgemeenMindset

Deze mentale eigenschappen heb jij nodig voor het profvoetbal

By 22 oktober 2023No Comments
Mentale eigenschappen van Ronaldo

Deze mentale eigenschappen heb jij nodig voor het profvoetbal


Er zijn ontelbaar veel jongens en meisjes met voldoende talent om het profvoetbal te halen. Echter realiseert maar een heel klein percentage daarvan die droom. De reden is dat je naast goede technische, tactische en fysieke eigenschappen ook over bepaalde mentale kwaliteiten moet beschikken. In dit artikel vertellen we welke mentale eigenschappen jij nodig hebt om het profvoetbal te halen.

Eigenschappen van een sterke mindset

Werkethiek: Het beste voorbeeld op dit gebied is Cristiano Ronaldo. Hij traint altijd keihard en streeft voortdurend naar verbetering, zelfs op het hoogste niveau van het professionele voetbal.
Toewijding: Je moet zeer toegewijd aan je carrière zijn en er alles aan doen om in topconditie te blijven. Dit betekent dat je bezig bent met gezond eten, optimaal herstellen en extra trainen.

Zelfvertrouwen: Je moet enorm veel vertrouwen in je kwaliteiten hebben, ongeacht wat anderen van je vinden. Het is belangrijk dat je gelooft dat je goed genoeg bent om je doelen te behalen. Als je te weinig zelfvertrouwen hebt zul je vroeg of laat afhaken.

Wil om te winnen: Je moet enorm competitief zijn en altijd willen winnen. Spelers die altijd de beste willen zijn hebben een hoge motivatie en blijven strijden, ongeacht als het even tegen zit.
Mentale veerkracht: Cristiano Ronaldo staat bekend om zijn vermogen om met druk om te gaan en het verschil te maken tijdens belangrijke wedstrijden. Hij lijkt vaak op zijn best te presteren wanneer de druk het hoogst is.

Focus: Het is belangrijk dat je je goed kunt concentreren tijdens de wedstrijd en de taak die voor je ligt. Als je goed gefocust bent kun je beslissende momenten creëren en kansen benutten.
Leiderschap: Ronaldo heeft ook leiderschapskwaliteiten en is bij elke club aanvoerder geweest. Hij motiveert zijn teamgenoten en zet zich in voor het succes van het team.

Wil jij deze mentale kwaliteiten? Klik hier

MEEST GELEZEN BERICHTEN:

Mentale eigenschappen van Ronaldo

Deze mentale eigenschappen heb jij nodig voor het profvoetbal

| Algemeen, Mindset | No Comments
Deze mentale eigenschappen heb jij nodig voor het profvoetbal Er zijn ontelbaar veel jongens en meisjes met voldoende talent om het profvoetbal te halen. Echter realiseert maar een heel klein…
Mark van Bommel over voetballen in de top

Dit is hoe het leven van een topvoetballer eruit ziet

| Algemeen, Mindset | No Comments
Dit is hoe het leven van een topvoetballer eruit ziet Als je dit leest is de kans groot dat je droomt van een leven als profvoetballer. Misschien droom je zelfs…
Bijzonder verhaal van Ajax-aanwinst Akpom

Het bijzondere verhaal van Ajax-aanwinst Akpom

| Algemeen, Mindset, MotivatieMaandag | No Comments
Het bijzondere verhaal van Ajax-aanwinst Akpom Ruim een jaar geleden leek de veelbelovende carrière van Ajax-aanwinst Chuba Akpom bijna voorbij. Nadat hij terugkwam van een verhuurperiode in Griekenland, moest hij…
Zomerstop conditie trainen

Hoe begin je fit aan het nieuwe voetbalseizoen?

| Algemeen, Conditie, Krachttraining, Mindset | No Comments
Hoe begin je fit aan het nieuwe voetbalseizoen? Na een lang voetbalseizoen is het altijd even lekker om zomerstop te hebben. Tegelijkertijd is dit ook het perfecte moment om een…