Skip to main content
Algemeen

Vier dingen waar scouts op letten bij jeugdspelers

By 3 november 2023No Comments

Vier dingen waar scouts op letten bij jeugdspelers


Heb jij de droom om profvoetballer te worden, maar ben je nog niet gescout? Niet getreurd, er is nog hoop. Er zijn namelijk enorm veel spelers die pas na hun 16e gescout zijn door een profclub. In dit artikel beschrijven we vier dingen waar scouts van Bayern München op letten bij het selecteren van jeugdspelers. 

Hoofd-jeugdscouting van Bayern München 

Timon Pauls is hoofd-jeugdscouting van de Duitse topclub Bayern München. Hij heeft de taak om de grootste talenten in Duitsland tussen de 9 en 23 jaar te scouten. Hij heeft hier een model voor bedacht waarbij vier dingen heel belangrijk zijn.

Technische vaardigheid

Als speler van Bayern München speel je vaak op de helft van de tegenstander in kleine ruimtes. Daarom is het belangrijk dat nieuwe aanwinsten beschikken over een goede techniek.

Timon Pauls zegt hierover: “We kijken naar hoe een speler reageert als hij de bal ontvangt. Is zijn eerste aanname goed en blijft hij in balans? We vinden het niet belangrijk dat iemand een goede lange bal kan geven, want dat kun je later nog wel leren. Coördinatie, balans en techniek zijn voor ons doorslaggevend.

Lichamelijke ontwikkeling

Hiermee wordt niet bedoeld dat een jeugdspeler al fysiek compleet moet zijn. Belangrijker is een verwachting van de lichamelijke ontwikkeling. Wordt een speler bijvoorbeeld langer dan 1 meter 60? En heeft iemand de potentie om heel explosief en wendbaar te zijn? Voor elke positie wordt op lichamelijk gebied iets anders gevraagd, maar in het moderne voetbal is elke speler een atleet.

Mentaliteit

Een goede mentaliteit is misschien wel de belangrijkste kwaliteit die een voetballer kan hebben. Er zijn heel veel talentvolle voetballers, maar ze kunnen niet allemaal even goed omgaan met kritiek, tegenslag en concurrentie.

Pauls: “Spelers moeten openstaan voor feedback en elke dag beter willen worden. We kijken hoe ze reageren wanneer ze winnen, maar ook hoe ze zich gedragen na een dikke nederlaag. Is iemand na elke training nog extra werk aan het doen of gaat hij als eerste naar binnen?”  

Klik hier als je een winnaarsmentaliteit wilt krijgen

Snelheid

Snelheid is een van de belangrijkste eigenschappen in het moderne voetbal. Bij Bayern München verwachten ze dat verdedigers lange afstanden kunnen sprinten, terwijl ze bij middenvelders kijken naar startsnelheid. Als aanvaller daarentegen is het belangrijk om een goede versnelling te hebben, zodat je je verdediger kunt passeren. Ben je niet zo snel? Dan moet je aan de bak, want door op de juiste manier te trainen kun je dat verbeteren.

Klik hier voor meer kracht en snelheid

Bron: the PFSA

MEEST GELEZEN BERICHTEN:

Dit is de perfecte krachttraining voor voetballers

Dit is de perfecte krachttraining voor voetballers!

| Algemeen, Krachttraining | No Comments
Dit is de perfecte krachttraining voor voetballers! Krachttraining is cruciaal voor voetballers om hun prestaties op het veld te verbeteren. Veel voetballers trainen echter als bodybuilders en dat is een…
Wil jij prof worden? Belangrijke tip van Jürgen Klopp!

Wil jij prof worden? Belangrijke tip van Jürgen Klopp!

| Algemeen, MotivatieMaandag | No Comments
Wil jij prof worden? Belangrijke tip van Jürgen Klopp! Heb jij de droom om profvoetballer te worden? Ongeacht hoe oud je bent, er zijn bepaalde dingen die je moet doen…
Belang van goede conditie voor voetballers

Zo word je een topfitte voetballer

| Algemeen, Conditie | No Comments
Zo word je een topfitte voetballer Om succes te behalen als voetballer moet je topfit zijn. Dat betekent niet alleen een goed uithoudingsvermogen, maar ook het vermogen om in korte…
Scott McTominay groeispurt

Dit is waarom Scott McTominay niet voetbalde tussen zijn 16e en 18e

| Algemeen, MotivatieMaandag | No Comments
Dit is waarom Scott McTominay niet voetbalde tussen zijn 16e en 18e Tegenwoordig is Scott McTominay een belangrijke speler van Manchester United, maar hiervoor heeft hij grote obstakels moeten overwinnen.…