Skip to main content
AlgemeenMindset

Deze bril zorgt voor betere slaap en meer energie

By 4 december 2023No Comments
Blauwlichtfilter bril voor betere slaap en meer energie

Deze bril zorgt voor betere slaap en meer energie


Steeds meer profvoetballers en topsporters maken er gebruik van: een bril met blauw licht filter. Onlangs werd bekend dat RKC- doelman Etienne Vaessen er ook gebruik van maakt tijdens zijn revalidatie van een hoofdblessure. Ze willen allemaal hetzelfde, namelijk een optimaal slaap/waak ritme. Waarom is dat ritme zo belangrijk en hoe kan een lichtbril hierbij helpen? 

Wat is een slaap/waak ritme?

Als voetballer is het cruciaal dat je kunt pieken op de juiste momenten. Wanneer de wedstrijd begint moet je ‘aan’ staan en klaar zijn voor een strijd van 90 minuten. Om dit te kunnen moet je een goed slaap/waak ritme hebben. Dit houdt in dat je lichaam weet wanneer het energie nodig heeft, maar ook wanneer het tijd is om te slapen. Mensen met een goed slaap/waak ritme zijn in de ochtend en middag erg energiek, terwijl ze in de avond moeiteloos in slaap vallen.

Welke rol speelt blauw licht?

Blauw licht speelt een hele grote rol in het slaap/waak ritme. Dit is van nature afkomstig van de zon, maar ook van allerlei technologische middelen zoals verlichting in huis, televisie, laptop en je mobiele telefoon. Blauw licht in de ochtend en overdag geeft energie. Doordat we in de moderne wereld hier veel aan worden blootgesteld (vooral ‘s avonds) hebben veel mensen problemen met hun slaap. En wanneer je niet goed slaapt, presteer je slechter en ben je minder alert en fit.

Hoe krijg je een optimaal slaap/waak ritme?

Een van de bekendste oplossingen voor dit probleem is een Propeaq lichtbril. De Propeaq is een unieke lichtbril die blauw LED licht (ochtend) combineert met een blauw licht filter (avond). Dit helpt om je slaap/waak ritme te herstellen en te behouden. Het blauwe licht van de lichtbril zorgt voor energie, terwijl de oranje glazen je juist een slaperig gevoel geven zodat je sneller en beter slaapt.

Coaching op het gebied van slaap/waak ritme (chrono coaching) komt steeds vaker voor in de topsportwereld. Vooral bij het zwemmen, schaatsen, wielrennen en atletiek wordt er veel gebruikt van gemaakt met opmerkelijk goede resultaten. Zo heeft het Engelse damesvoetbalteam onder leiding van Sarina Wiegman de Propeaq lichtbril gebruikt op weg naar het WK in Australië en Nieuw Zeeland. Het gevolg was dat er vrijwel geen sprake was van jetlag terwijl er negen (!) tijdzones waren doorkruist. Ook het Belgische nationale team zet chrono coaching met de lichtbril in.

Engelse voetbaldames met de lichtbril op weg naar het WK in Australie en Nieuw-Zeeland.

Engelse voetbaldames met de lichtbril op weg naar het WK in Australie en Nieuw-Zeeland.

Hoe werkt de lichtbril?

Een goed slaap/waak ritme begint al in de ochtend. Zet de lichtbril elke ochtend 30 minuten op, direct na het opstaan en elke dag op dezelfde tijd. In de avond zet je 60 minuten lang de oranje bril (zelfde montuur, andere glazen) op direct voor het slapen. Hierbij wordt minimaal 8 uur slaap aanbevolen. Gevolg is een veel beter ritme, minder vermoeidheid en een betere slaap. Het resultaat? Veel betere resultaten en pieken op de juiste momenten!

Op www.propeaq.com en op www.chrono.coach vind je meer info. Wij hebben de bril mogen proberen en vinden het een absolute aanrader.

Wil jij sneller en explosiever worden? Klik hier!

 

MEEST GELEZEN BERICHTEN:

Zo blijf je als voetballer fit tijdens de zomerstop

Zo blijf je als voetballer fit tijdens de zomerstop

| Algemeen, Conditie | No Comments
Zo blijf je als voetballer fit tijdens de zomerstop Hoe blijf je fit tijdens de zomerstop? Na een lang seizoen vol voetbal is vakantie altijd even lekker, maar je wilt…
Dit is de perfecte krachttraining voor voetballers

Dit is de perfecte krachttraining voor voetballers!

| Algemeen, Krachttraining | No Comments
Dit is de perfecte krachttraining voor voetballers! Krachttraining is cruciaal voor voetballers om hun prestaties op het veld te verbeteren. Veel voetballers trainen echter als bodybuilders en dat is een…
Wil jij prof worden? Belangrijke tip van Jürgen Klopp!

Wil jij prof worden? Belangrijke tip van Jürgen Klopp!

| Algemeen, MotivatieMaandag | No Comments
Wil jij prof worden? Belangrijke tip van Jürgen Klopp! Heb jij de droom om profvoetballer te worden? Ongeacht hoe oud je bent, er zijn bepaalde dingen die je moet doen…
Belang van goede conditie voor voetballers

Zo word je een topfitte voetballer

| Algemeen, Conditie | No Comments
Zo word je een topfitte voetballer Om succes te behalen als voetballer moet je topfit zijn. Dat betekent niet alleen een goed uithoudingsvermogen, maar ook het vermogen om in korte…