Skip to main content
AlgemeenMindset

Deze bril zorgt voor betere slaap en meer energie

By 4 december 2023No Comments
Blauwlichtfilter bril voor betere slaap en meer energie

Deze bril zorgt voor betere slaap en meer energie


Steeds meer profvoetballers en topsporters maken er gebruik van: een bril met blauw licht filter. Onlangs werd bekend dat RKC- doelman Etienne Vaessen er ook gebruik van maakt tijdens zijn revalidatie van een hoofdblessure. Ze willen allemaal hetzelfde, namelijk een optimaal slaap/waak ritme. Waarom is dat ritme zo belangrijk en hoe kan een lichtbril hierbij helpen? 

Wat is een slaap/waak ritme?

Als voetballer is het cruciaal dat je kunt pieken op de juiste momenten. Wanneer de wedstrijd begint moet je ‘aan’ staan en klaar zijn voor een strijd van 90 minuten. Om dit te kunnen moet je een goed slaap/waak ritme hebben. Dit houdt in dat je lichaam weet wanneer het energie nodig heeft, maar ook wanneer het tijd is om te slapen. Mensen met een goed slaap/waak ritme zijn in de ochtend en middag erg energiek, terwijl ze in de avond moeiteloos in slaap vallen.

Welke rol speelt blauw licht?

Blauw licht speelt een hele grote rol in het slaap/waak ritme. Dit is van nature afkomstig van de zon, maar ook van allerlei technologische middelen zoals verlichting in huis, televisie, laptop en je mobiele telefoon. Blauw licht in de ochtend en overdag geeft energie. Doordat we in de moderne wereld hier veel aan worden blootgesteld (vooral ‘s avonds) hebben veel mensen problemen met hun slaap. En wanneer je niet goed slaapt, presteer je slechter en ben je minder alert en fit.

Hoe krijg je een optimaal slaap/waak ritme?

Een van de bekendste oplossingen voor dit probleem is een Propeaq lichtbril. De Propeaq is een unieke lichtbril die blauw LED licht (ochtend) combineert met een blauw licht filter (avond). Dit helpt om je slaap/waak ritme te herstellen en te behouden. Het blauwe licht van de lichtbril zorgt voor energie, terwijl de oranje glazen je juist een slaperig gevoel geven zodat je sneller en beter slaapt.

Coaching op het gebied van slaap/waak ritme (chrono coaching) komt steeds vaker voor in de topsportwereld. Vooral bij het zwemmen, schaatsen, wielrennen en atletiek wordt er veel gebruikt van gemaakt met opmerkelijk goede resultaten. Zo heeft het Engelse damesvoetbalteam onder leiding van Sarina Wiegman de Propeaq lichtbril gebruikt op weg naar het WK in Australië en Nieuw Zeeland. Het gevolg was dat er vrijwel geen sprake was van jetlag terwijl er negen (!) tijdzones waren doorkruist. Ook het Belgische nationale team zet chrono coaching met de lichtbril in.

Engelse voetbaldames met de lichtbril op weg naar het WK in Australie en Nieuw-Zeeland.

Engelse voetbaldames met de lichtbril op weg naar het WK in Australie en Nieuw-Zeeland.

Hoe werkt de lichtbril?

Een goed slaap/waak ritme begint al in de ochtend. Zet de lichtbril elke ochtend 30 minuten op, direct na het opstaan en elke dag op dezelfde tijd. In de avond zet je 60 minuten lang de oranje bril (zelfde montuur, andere glazen) op direct voor het slapen. Hierbij wordt minimaal 8 uur slaap aanbevolen. Gevolg is een veel beter ritme, minder vermoeidheid en een betere slaap. Het resultaat? Veel betere resultaten en pieken op de juiste momenten!

Op www.propeaq.com en op www.chrono.coach vind je meer info. Wij hebben de bril mogen proberen en vinden het een absolute aanrader.

Wil jij sneller en explosiever worden? Klik hier!

 

MEEST GELEZEN BERICHTEN:

De drie grootste frustraties voor voetballers

De drie grootste frustraties voor voetballers (en oplossing)

| Algemeen, Mindset | No Comments
De drie grootste frustraties voor voetballers (en oplossing) Herken je dat frustrerende gevoel als het even niet lekker loopt? Als ambitieuze amateurvoetballer beleef je een opwindende, maar soms uitdagende reis…
deze obstakels overwon Ronaldo op hele jonge leeftijd

Onder deze bizarre omstandigheden groeide Ronaldo op

| Algemeen, MotivatieMaandag | No Comments
Onder deze bizarre omstandigheden groeide Ronaldo op Heb jij het weleens moeilijk of het gevoel dat een carrière als profvoetballer onmogelijk is? Na het lezen van dit verhaal weet je…
Het belangrijkste advies van Sir Alex Ferguson

Dit is het belangrijkste advies dat Sir Alex Ferguson aan jonge spelers geeft

| Algemeen, Mindset | No Comments
Dit is het belangrijkste advies dat Sir Alex Ferguson aan jonge spelers geeft Twijfel jij weleens aan de adviezen van een trainer of medespeler? Dat is volkomen logisch. Zou je…
Het belang van rustdagen voor voetballers

Het belang van rustdagen voor je ontwikkeling

| Algemeen, Voeding | No Comments
Het belang van rustdagen voor je ontwikkeling Door sociale media kun je het idee krijgen dat het goed is om rustdagen over te slaan als je succesvol wilt worden. Deze…