Skip to main content
AlgemeenMotivatieMaandag

De laatbloeiers van Oranje tijdens het EK

By 19 juni 2024juni 27th, 2024No Comments
De laatbloeiers van Oranje tijdens het EK

De laatbloeiers van Oranje tijdens het EK


Wist jij dat in de EK-selectie van het Nederlands elftal meerdere laatbloeiers met een bijzonder verhaal zitten? Zij laten zien dat spelen in Oranje niet alleen is weggelegd voor de absolute toptalenten. 

Bart Verbruggen

Toen Bart Verbruggen op 16-jarige leeftijd wekelijks op de bank zat bij NAC onder-17, had hij niet gedacht dat hij vijf jaar later basisspeler zou zijn op het EK. Door keihard te werken kreeg hij uiteindelijk een contract, maar een echte kans bij het eerste elftal kreeg hij niet. Via Anderlecht kwam hij bij Brighton terecht, waar hij indruk maakt in de Premier League.

Mark Flekken

Op 16-jarige leeftijd vertrok Mark Flekken bij Roda JC omdat er te weinig perspectief was. Bij Alemannia Aachen stroomde hij via de jeugdopleiding door naar het eerste elftal, dat toen speelde op het 3e niveau. Stapje voor stapje klom hij omhoog richting de Bundesliga, waarbij hij veel tegenslagen (blessures, weinig speeltijd) heeft moeten overwinnen.

Tegenwoordig is hij basisspeler bij Brentford in de Premier League.

Denzel Dumfries

Het bizarre verhaal van Dumfries is inmiddels bekend. Hij speelde bij BVV Barendrecht onder-19 en maakte daarna pas de overstap naar Sparta Rotterdam. Het hele verhaal kun je hier lezen.

Mickey van de Ven

Toen Mickey van de Ven op 17-jarige leeftijd in de Onder-19 van FC Volendam speelde, was er niemand die in hem een toekomstig international zag. Hij was maar liefst zesde keus als centrale verdediger en de club wilde zijn contract ontbinden. Alles veranderde echter toen Wim Jonk aangesteld werd als hoofdtrainer. Die gaf Van de Ven een nieuw contract en haalde hem bij het eerste elftal.

Sindsdien is het snel gegaan, want via VFL Wolfsburg is de verdediger uitgegroeid tot basisspeler van Tottenham Hotspur.

Virgil van Dijk

Het is misschien nauwelijks te geloven, maar wist je dat Van Dijk vroeger geen groot talent was? Bij Willem II zagen ze weinig toekomst in hem en weigerden ze hem een contract aan te bieden. Daardoor vertrok hij op 19-jarige leeftijd naar FC Groningen, waar hij wel een kans kreeg in het eerste elftal.

Na zijn debuut kreeg hij een ernstige blindedarmontsteking waardoor hij moest vechten voor zijn leven. Dit zorgde ervoor dat hij ruim een half jaar niet kon voetballen. Hij kwam er weer bovenop, maakte indruk en de rest is geschiedenis.

Jerdy Schouten

Wilde hij nog wel doorgaan met voetballen? Dat was de grote vraag, nadat Schouten niet goed genoeg werd bevonden voor ADO Onder-19. Hij vocht zich uiteindelijk nog wel terug in het elftal, maar had weinig perspectief richting het eerste elftal. Daarom vertrok hij op 20-jarige leeftijd naar Telstar, waar hij uitgroeide tot basisspeler.

Schouten vertrok naar Excelsior, werd volwassen bij Bologna in de Serie A en vierde afgelopen seizoen met PSV de landstitel.

Wout Weghorst

Het verhaal van Wout Weghorst is net een sprookje. Op 17-jarige leeftijd was hij nog actief in de 3e klasse en daarna via DETO (hoofdklasse), Jong Willem II (beloftencompetitie) en FC Emmen (KKD) naar Heracles Almelo. Toen hij zijn debuut in de Eredivisie maakte was hij ‘al’ 22 jaar. Hij trok de lijn door en realiseerde al zijn dromen. Zijn inspirerende verhaal kun je hier lezen.

AZ, Wolfsburg, Manchester United en volwaardig international van Oranje. Kan het nog mooier?

 

Tijjani Reijnders

Wist je dat Reijnders op 17-jarige leeftijd vrijwillig wegging bij FC Twente om te gaan spelen bij CSV’28? Hij combineerde spelen in de vierde klasse met trainen bij PEC Zwolle, om zo het plezier weer terug te vinden. Reijnders vertelde recent dat hij veel heeft geleerd van het spelen bij de amateurs, zoals sneller handelen en constant doorbewegen.

Via PEC Zwolle, Jong AZ en RKC Waalwijk werd hij een belangrijke basisspeler bij AZ in de Eredivisie. Dit zorgde ervoor dat hij voor miljoenen verkocht werd aan AC Milan, waar hij tegenwoordig ook wekelijks speelt.

Train als een prof en meld je NU aan voor de Online Academy!

 

MEER MOTIVATIE VOOR JOU:

Van vakantie naar winnen EK: Het Deense sprookje

Van vakantie naar winnen EK: Het Deense sprookje

| Algemeen, MotivatieMaandag | No Comments
Van vakantie naar winnen EK: Het Deense sprookje De finale van het EK 2024 staat bijna voor de deur en dat zorgt altijd voor mooie verhalen. In 1992 beleefde het…
De weg van Weghorst: Willen is kunnen

De weg van Weghorst: Willen is kunnen

| Algemeen, MotivatieMaandag | No Comments
De weg van Weghorst: Willen is kunnen Wout Weghorst maakt op het EK in Duitsland veel indruk met zijn passie en doorzettingsvermogen. In de wereld van het profvoetbal is het…
De laatbloeiers van Oranje tijdens het EK

De laatbloeiers van Oranje tijdens het EK

| Algemeen, MotivatieMaandag | No Comments
De laatbloeiers van Oranje tijdens het EK Wist jij dat in de EK-selectie van het Nederlands elftal meerdere laatbloeiers met een bijzonder verhaal zitten? Zij laten zien dat spelen in…
Wil jij prof worden? Belangrijke tip van Jürgen Klopp!

Wil jij prof worden? Belangrijke tip van Jürgen Klopp!

| Algemeen, MotivatieMaandag | No Comments
Wil jij prof worden? Belangrijke tip van Jürgen Klopp! Heb jij de droom om profvoetballer te worden? Ongeacht hoe oud je bent, er zijn bepaalde dingen die je moet doen…