Skip to main content
AlgemeenMotivatieMaandag

De weg van Weghorst: Willen is kunnen

By 27 juni 2024juli 3rd, 2024No Comments
De weg van Weghorst: Willen is kunnen

De weg van Weghorst: Willen is kunnen


Wout Weghorst maakt op het EK in Duitsland veel indruk met zijn passie en doorzettingsvermogen. In de wereld van het profvoetbal is het pad naar succes zelden rechtlijnig. Het verhaal van Wout Weghorst is een prachtig voorbeeld van hoe vastberadenheid en doorzettingsvermogen de weg kunnen plaveien naar de top.

Nooit in beeld bij profclubs

Wout Weghorst is geboren in Borne, een kleine stad in het oosten van Nederland. Hij doorliep de gehele jeugdopleiding van de lokale amateurclub RKSV NEO, waar hij op 17-jarige leeftijd speelde in het eerste elftal en opviel door zijn passie en toewijding.

Zijn teamgenoten lachten hem regelmatig uit vanwege zijn fanatisme. Na afloop van de training, ging hij als jongste van het team nog minimaal een uur door. Hij dronk geen alcohol, kon enorm slecht tegen zijn verlies en geloofde erin dat een toekomst als profvoetballer mogelijk was.

Desondanks kreeg hij nooit een serieuze kans om aan te sluiten bij een profclub. Scouts van FC Twente keurden hem af vanwege zijn techniek en slungeligheid.

Op 18-jarige leeftijd maakte hij zijn eerste transfer. Hij vertrok naar DETO, dat toen speelde in de hoofdklasse.

Geen doorbraak bij Willem II

Bij DETO dwong Weghorst een kans af bij het beloftenelftal van Willem II. Hij hoopte op een kans bij het eerste elftal, maar die bleef uit. Net zoals Virgil van Dijk en Frenkie de Jong werd ook de spits niet goed genoeg bevonden door Willem II.

Teleurgesteld vertrok hij binnen een jaar uit Tilburg en een terugkeer naar de amateurs dreigde. Gelukkig kwam er een telefoontje uit Emmen, waar hij een kans kreeg als reservespits.

Hier debuteerde hij op 20-jarige leeftijd in de KKD, maar toch moest hij het vooral doen met invalbeurten. Na twee seizoenen kreeg Weghorst een ontslagbrief in de brievenbus en vertrok hij uit Emmen.

Kans in de Eredivisie

Heracles Almelo bood hem een stage aan en dat beviel uiteindelijk van beide kanten. Als derde spits kreeg de toen 22-jarige Weghorst een kans in de Eredivisie.

In het begin zit hij veel op de bank of tribune, maar na een paar goede invalbeurten krijgt hij steeds meer speelminuten. Hij werkt zich op van wisselspeler bij FC Emmen naar basisspeler bij Heracles Almelo.

Na zijn indrukwekkende prestaties bij Heracles zet hij de stap naar AZ, waar hij vooral in zijn tweede seizoen schitterde met achttien doelpunten. Hij hielp AZ naar een derde plaats in de Eredivisie en schoot het team naar de finale van de KNVB Beker.

Dromen komen uit

In 2018 wordt Weghorst verkocht aan VfL Wolfsburg voor ruim 10 miljoen euro. Hij blijft zich vervolgens ontwikkelen en al zijn dromen worden werkelijkheid. Deelname aan EK en WK met het Nederlands elftal, spelen voor Manchester United in de Premier League, Champions League..

Zijn verhaal toont aan dat hard werken en nooit opgeven je ver kunnen brengen. Zijn geheim? Volledige overgave en volledige inzet. ‘Willen is kunnen’, zoals zijn lijfspreuk het zegt.

 

Train als een prof en meld je NU aan voor de Online Academy!

 

MEER MOTIVATIE VOOR JOU:

Van vakantie naar winnen EK: Het Deense sprookje

Van vakantie naar winnen EK: Het Deense sprookje

| Algemeen, MotivatieMaandag | No Comments
Van vakantie naar winnen EK: Het Deense sprookje De finale van het EK 2024 staat bijna voor de deur en dat zorgt altijd voor mooie verhalen. In 1992 beleefde het…
De weg van Weghorst: Willen is kunnen

De weg van Weghorst: Willen is kunnen

| Algemeen, MotivatieMaandag | No Comments
De weg van Weghorst: Willen is kunnen Wout Weghorst maakt op het EK in Duitsland veel indruk met zijn passie en doorzettingsvermogen. In de wereld van het profvoetbal is het…
De laatbloeiers van Oranje tijdens het EK

De laatbloeiers van Oranje tijdens het EK

| Algemeen, MotivatieMaandag | No Comments
De laatbloeiers van Oranje tijdens het EK Wist jij dat in de EK-selectie van het Nederlands elftal meerdere laatbloeiers met een bijzonder verhaal zitten? Zij laten zien dat spelen in…
Wil jij prof worden? Belangrijke tip van Jürgen Klopp!

Wil jij prof worden? Belangrijke tip van Jürgen Klopp!

| Algemeen, MotivatieMaandag | No Comments
Wil jij prof worden? Belangrijke tip van Jürgen Klopp! Heb jij de droom om profvoetballer te worden? Ongeacht hoe oud je bent, er zijn bepaalde dingen die je moet doen…