Skip to main content
AlgemeenConditie

Zo blijf je als voetballer fit tijdens de zomerstop

Zo blijf je als voetballer fit tijdens de zomerstop

Zo blijf je als voetballer fit tijdens de zomerstop


Hoe blijf je fit tijdens de zomerstop? Na een lang seizoen vol voetbal is vakantie altijd even lekker, maar je wilt natuurlijk ook weer fit op de eerste training verschijnen. In dit artikel geven we je een paar belangrijke tips zodat je kunt genieten van de zomerstop, maar ook in goede conditie terugkeert voor het nieuwe seizoen.

Hoe snel verlies je je conditie?

Als je twee weken helemaal niets doet verlies je ongeveer 10% van je maximale uithoudingsvermogen. Daarnaast neemt je fysieke kracht en sprintsnelheid ook af. Hoe langer je niets doet, hoe meer je verliest. If you don’t use it, you lose it.

Hoe lang moet je rust nemen tijdens zomerstop?

Ondanks dat je misschien schrikt van het feit dat je conditie en kracht afnemen tijdens de zomerstop, is het probleem niet zo groot als dat het lijkt. We raden aan om minstens 10 tot 14 dagen rust te nemen, zodat je fysiek en mentaal helemaal kunt opladen.

Als stelregel kun je gebruiken: het aantal dagen dat je rust neemt, moet je verdubbelen om weer fit te worden. Dus als je 14 dagen rust neemt, heb je ongeveer 28 dagen nodig om fit op de eerste training te verschijnen.

Hoe blijf je fit?

Zoals je misschien al weet is het onverstandig om lange duurlopen te gaan maken. Als je daar meer over wilt weten, klik dan hier.

Een duurloop is prima, maar wel in combinatie met intervaltraining, sprintvormen en krachttraining. Via de knop hieronder lees je meer specifieke informatie en tips. Zorg dat je minimaal 3-4 keer per week aan de slag gaat en gebruik de tijd ook om sterker te worden in de gym.

Zo ben je topfit aan het nieuwe seizoen

Voorkom 3 kilo overgewicht

Gemiddeld komen voetballers na de vakantie met 2 tot 4 kilo extra vetmassa terug. Dit vergroot weer de kans op blessures en prestatieverlies. Zorg daarom dat je simpelweg wat minder calorie├źn eet dan normaal. Hoe minder je traint, hoe minder calorie├źn je nodig hebt.

Het is belangrijk om te beseffen dat je ook nog een lange voorbereiding hebt met je team. Zorg dus dat je voldoende rust neemt en geniet van je vrije tijd. Af en toe een korte, intensieve training is meer dan genoeg om fit te blijven.

Heb je echt ambitie voor het komende seizoen en wil je een volgende stap zetten in je ontwikkeling? Klik dan op de knop hieronder.

Zet in 4 weken de volgende stap in je ontwikkeling!

LEES MEER OVER CONDITIE:

Zo blijf je als voetballer fit tijdens de zomerstop

Zo blijf je als voetballer fit tijdens de zomerstop

| Algemeen, Conditie | No Comments
Zo blijf je als voetballer fit tijdens de zomerstop Hoe blijf je fit tijdens de zomerstop? Na een lang seizoen vol voetbal is vakantie altijd even lekker, maar je wilt…
Belang van goede conditie voor voetballers

Zo word je een topfitte voetballer

| Algemeen, Conditie | No Comments
Zo word je een topfitte voetballer Om succes te behalen als voetballer moet je topfit zijn. Dat betekent niet alleen een goed uithoudingsvermogen, maar ook het vermogen om in korte…
Hoe herstel je optimaal na een zware sprint of loopvorm?

In welke houding herstel je optimaal na een zware sprint?

| Algemeen, Conditie | No Comments
In welke houding herstel je optimaal na een zware sprint? Herken je dit? Na een zware sprint of loopvorm is je hartslag erg hoog en is het moeilijker om goed…
topvoetballers met topfitheid boven de dertig jaar

De fitste voetballers boven de 35 jaar

| Algemeen, Conditie, Krachttraining, Mindset, Voeding | No Comments
De fitste voetballers boven de 30 jaar Fitheid heeft niks te maken met leeftijd, maar met jouw manier van leven. Om dat te bewijzen laten we je in dit artikel…