Skip to main content
AlgemeenConditieKrachttrainingMindset

Hoe begin je fit aan het nieuwe voetbalseizoen?

Zomerstop conditie trainen

Hoe begin je fit aan het nieuwe voetbalseizoen?


Na een lang voetbalseizoen is het altijd even lekker om zomerstop te hebben. Tegelijkertijd is dit ook het perfecte moment om een voorsprong op te bouwen ten opzichte van je teamgenoten en tegenstanders. In dit artikel leggen wij uit hoe de perfecte zomerstop eruit ziet.

Rust en herstel

Ten eerste moet je zorgen dat je je lichaam de tijd geeft om te herstellen van het afgelopen seizoen. Neem minimaal 10 dagen ‘vrij’ van de voetbal zodat je daarna weer helemaal opgeladen bent om aan de slag te gaan.

Bouw een stevige basis

Na de rustperiode is het belangrijk om een stevige basis op te bouwen voor het komende seizoen. Dit moet je op een verantwoorde manier doen, want anders kun je geblesseerd raken. Als je nu een goede basis legt op het gebied van conditie en fysieke kracht zul je daar het hele seizoen profijt van hebben.

Doe verschillende intervaltrainingen waarbij de intensiteit geleidelijk toeneemt. Combineer dit met kracht-oefeningen die je spieren activeren en klaarmaken voor het nieuwe seizoen. Wij hebben een perfect programma voor jou samengesteld om je in de vakantie klaar te stomen voor succes, deze vind je HIER.

Het ideale moment voor krachttraining

Als je geen teamtrainingen op de planning hebt staan is het een goed moment om twee tot drie keer week je benen te trainen. Het is dan niet erg om spierpijn te hebben en je kunt alle energie steken in pittige workouts. Vergeet uiteraard niet om ook je core te trainen, want dit is een onderschatte factor in het voetbal.

Eindig met techniek

Wanneer de laatste week van je zomerstop is aangebroken wordt het tijd om weer het veld op te stappen. Je hebt in de weken hiervoor een fysieke basis gelegd waardoor je nu klaar bent om aan je technische skills te werken. Op YouTube zijn er ontelbaar veel filmpjes te vinden met goede oefeningen die je kunt doen.

Daarnaast is het belangrijk om alvast na te denken over jouw doelen voor het nieuwe seizoen. Stel een plan op hoe je die doelen gaat bereiken en wat er allemaal voor nodig is.

Wil jij het alles-in-een pakket met korting? Klik hier

MEEST GELEZEN BERICHTEN:

Wil jij prof worden? Belangrijke tip van Jürgen Klopp!

Wil jij prof worden? Belangrijke tip van Jürgen Klopp!

| Algemeen, MotivatieMaandag | No Comments
Wil jij prof worden? Belangrijke tip van Jürgen Klopp! Heb jij de droom om profvoetballer te worden? Ongeacht hoe oud je bent, er zijn bepaalde dingen die je moet doen…
Scott McTominay groeispurt

Dit is waarom Scott McTominay niet voetbalde tussen zijn 16e en 18e

| Algemeen, MotivatieMaandag | No Comments
Dit is waarom Scott McTominay niet voetbalde tussen zijn 16e en 18e Tegenwoordig is Scott McTominay een belangrijke speler van Manchester United, maar hiervoor heeft hij grote obstakels moeten overwinnen.…
deze obstakels overwon Ronaldo op hele jonge leeftijd

Onder deze bizarre omstandigheden groeide Ronaldo op

| Algemeen, MotivatieMaandag | No Comments
Onder deze bizarre omstandigheden groeide Ronaldo op Heb jij het weleens moeilijk of het gevoel dat een carrière als profvoetballer onmogelijk is? Na het lezen van dit verhaal weet je…
Vergroot de kans om profvoetballer te worden.

Zo vergroot je de kans om profvoetballer te worden

| Algemeen, Mindset, MotivatieMaandag | No Comments
Zo vergroot je de kans om profvoetballer te worden De kans om profvoetballer te worden is statistisch gezien 1 op 10.000. Gelukkig zijn er meerdere dingen die je kunt doen…