Skip to main content
AlgemeenConditieKrachttrainingMindset

Hoe begin je fit aan het nieuwe voetbalseizoen?

Zomerstop conditie trainen

Hoe begin je fit aan het nieuwe voetbalseizoen?


Na een lang voetbalseizoen is het altijd even lekker om zomerstop te hebben. Tegelijkertijd is dit ook het perfecte moment om een voorsprong op te bouwen ten opzichte van je teamgenoten en tegenstanders. In dit artikel leggen wij uit hoe de perfecte zomerstop eruit ziet.

Rust en herstel

Ten eerste moet je zorgen dat je je lichaam de tijd geeft om te herstellen van het afgelopen seizoen. Neem minimaal 10 dagen ‘vrij’ van de voetbal zodat je daarna weer helemaal opgeladen bent om aan de slag te gaan.

Bouw een stevige basis

Na de rustperiode is het belangrijk om een stevige basis op te bouwen voor het komende seizoen. Dit moet je op een verantwoorde manier doen, want anders kun je geblesseerd raken. Als je nu een goede basis legt op het gebied van conditie en fysieke kracht zul je daar het hele seizoen profijt van hebben.

Doe verschillende intervaltrainingen waarbij de intensiteit geleidelijk toeneemt. Combineer dit met kracht-oefeningen die je spieren activeren en klaarmaken voor het nieuwe seizoen. Wij hebben een perfect programma voor jou samengesteld om je in de vakantie klaar te stomen voor succes, deze vind je HIER.

Het ideale moment voor krachttraining

Als je geen teamtrainingen op de planning hebt staan is het een goed moment om twee tot drie keer week je benen te trainen. Het is dan niet erg om spierpijn te hebben en je kunt alle energie steken in pittige workouts. Vergeet uiteraard niet om ook je core te trainen, want dit is een onderschatte factor in het voetbal.

Eindig met techniek

Wanneer de laatste week van je zomerstop is aangebroken wordt het tijd om weer het veld op te stappen. Je hebt in de weken hiervoor een fysieke basis gelegd waardoor je nu klaar bent om aan je technische skills te werken. Op YouTube zijn er ontelbaar veel filmpjes te vinden met goede oefeningen die je kunt doen.

Daarnaast is het belangrijk om alvast na te denken over jouw doelen voor het nieuwe seizoen. Stel een plan op hoe je die doelen gaat bereiken en wat er allemaal voor nodig is.

Wil jij het alles-in-een pakket met korting? Klik hier

MEEST GELEZEN BERICHTEN:

Bijzonder verhaal van Ajax-aanwinst Akpom

Het bijzondere verhaal van Ajax-aanwinst Akpom

| Algemeen, Mindset, MotivatieMaandag | No Comments
Het bijzondere verhaal van Ajax-aanwinst Akpom Ruim een jaar geleden leek de veelbelovende carrière van Ajax-aanwinst Chuba Akpom bijna voorbij. Nadat hij terugkwam van een verhuurperiode in Griekenland, moest hij…
De voetbaldroom van Younes Taha ging via Zwolle naar FC Twente

Zo is de voetbaldroom van Younes Taha werkelijkheid geworden

| Algemeen, MotivatieMaandag | No Comments
Zo is de voetbaldroom van Younes Taha werkelijkheid geworden Toen Younes Taha amper drie jaar geleden nog bij amateurclub de Volewijckers speelde, begreep niemand zijn grote voetbaldroom. Zijn moeder wilde dat…
Zo word jij op late leeftijd alsnog profvoetballer

Zo word jij op late leeftijd alsnog profvoetballer

| Algemeen, Mindset, MotivatieMaandag | No Comments
Zo word jij op late leeftijd alsnog profvoetballer Als voetballer is het je droom om te worden gescout door een profclub. Hoewel het minder gebruikelijk is, is het nog steeds…
Wieffer en Zerrouki

Wieffer en Zerrouki: samen naar de top

| Algemeen, MotivatieMaandag | No Comments
Wieffer en Zerrouki: samen naar de top Ongeveer tweeënhalf jaar geleden waren Mats Wieffer en Ramiz Zerrouki niet goed genoeg voor het eerste elftal van FC Twente. Wieffer vertrok via…