Skip to main content
AlgemeenMotivatieMaandag

Zo is de voetbaldroom van Younes Taha werkelijkheid geworden

By 6 augustus 2023No Comments
De voetbaldroom van Younes Taha ging via Zwolle naar FC Twente

Zo is de voetbaldroom van Younes Taha werkelijkheid geworden


Toen Younes Taha amper drie jaar geleden nog bij amateurclub de Volewijckers speelde, begreep niemand zijn grote voetbaldroom. Zijn moeder wilde dat Younes zich op school ging richten en ook zijn vader vroeg of het niet beter was om puur voor het plezier te gaan zaalvoetballen. 

Nooit opgeven

Zijn antwoord: ‘Jij mag stoppen van mij, maar ik ga door. Ik word profvoetballer.’

In 2023 promoveert Younes Taha met PEC Zwolle naar de Eredivisie, tekent een 4-jarig contract bij FC Twente en wint de Afrika Cup met Marokko onder-21.

Op jonge leeftijd werd Taha niet goed genoeg bevonden door AZ en FC Volendam. Op 18-jarige leeftijd mocht hij op amateurbasis terugkomen bij FC Volendam, waar hij in het beloftenelftal ging spelen. Hij bouwde een goede band op met zijn trainer, die in Taha geloofde. Desondanks zat hij vaak op de bank en moest hij knokken voor zijn plek.

Younes Taha

Younes Taha

Stroomversnelling

Na een jaar vertrok zijn trainer naar PEC Zwolle en hij wilde dat Taha met hem meeging. Deze kans greep hij met beide handen aan en hij maakte zoveel indruk dat hij zijn eerste profcontract mocht tekenen. Sindsdien is zijn carrière in een stroomversnelling gekomen, want hij veroverde al snel een basisplaats en werd een belangrijke speler.

PEC Zwolle promoveerde aan het eind van het seizoen 2022/2023 naar de Eredivisie en Younes Taha had door zijn goede spel de clubs voor het uitkiezen. De uiteindelijke keuze viel op FC Twente, waar hij een contract voor vier jaar tekende.

Een geweldig voorbeeld voor alle talentvolle amateurspelers die dromen over het profvoetbal. Met discipline, een goed plan en de juiste training is (bijna) alles mogelijk. Weiger op te geven, geloof in jezelf en blijf keihard werken. Het geluk zal dan op je pad komen.

Verbeter je snelheid en explosiviteit

MEEST GELEZEN BERICHTEN:

deze obstakels overwon Ronaldo op hele jonge leeftijd

Onder deze bizarre omstandigheden groeide Ronaldo op

| Algemeen, MotivatieMaandag | No Comments
Onder deze bizarre omstandigheden groeide Ronaldo op Heb jij het weleens moeilijk of het gevoel dat een carrière als profvoetballer onmogelijk is? Na het lezen van dit verhaal weet je…
Vergroot de kans om profvoetballer te worden.

Zo vergroot je de kans om profvoetballer te worden

| Algemeen, Mindset, MotivatieMaandag | No Comments
Zo vergroot je de kans om profvoetballer te worden De kans om profvoetballer te worden is statistisch gezien 1 op 10.000. Gelukkig zijn er meerdere dingen die je kunt doen…
Bijzonder verhaal van Ajax-aanwinst Akpom

Het bijzondere verhaal van Ajax-aanwinst Akpom

| Algemeen, Mindset, MotivatieMaandag | No Comments
Het bijzondere verhaal van Ajax-aanwinst Akpom Ruim een jaar geleden leek de veelbelovende carrière van Ajax-aanwinst Chuba Akpom bijna voorbij. Nadat hij terugkwam van een verhuurperiode in Griekenland, moest hij…
De voetbaldroom van Younes Taha ging via Zwolle naar FC Twente

Zo is de voetbaldroom van Younes Taha werkelijkheid geworden

| Algemeen, MotivatieMaandag | No Comments
Zo is de voetbaldroom van Younes Taha werkelijkheid geworden Toen Younes Taha amper drie jaar geleden nog bij amateurclub de Volewijckers speelde, begreep niemand zijn grote voetbaldroom. Zijn moeder wilde dat…