Skip to main content
AlgemeenConditie

Zo word je een topfitte voetballer

Belang van goede conditie voor voetballers

Zo word je een topfitte voetballer


Om succes te behalen als voetballer moet je topfit zijn. Dat betekent niet alleen een goed uithoudingsvermogen, maar ook het vermogen om in korte tijd meerdere (explosieve) acties uit te voeren. Dit gaan we je alvast verklappen: 10 kilometer rennen in hetzelfde tempo gaat je niet topfit maken. Wat dan wel? Lees snel verder!

Wat is voetbalconditie?

Een goede voetbalconditie is het maken van betere acties (hoger springen, sneller sprinten) en meer acties (20 sprints per wedstrijd ipv 10).

Vervolgens is het belangrijk dat je deze acties 90 minuten op het hoogste tempo kunt blijven uitvoeren. Hoewel voetbaltrainers dit vaak denken, train je dit niet met een duurloop van 10 of 15 kilometer.

Zo word je een topfitte voetballerVCT & Intervaltraining

De beste manier om je voetbalconditie te verbeteren is door een zware voetbaltraining. Profclubs plannen daarom elke week een voetbalconditionele training (kortweg ‘VCT’). Daarbij speel je partijen in verschillende formaties en veldafmetingen, bijvoorbeeld 4-tegen-4 op een klein veld of 7-tegen-7 op een groot veld.

Als je dit niet doet, is intervaltraining een goede manier om aan je voetbalconditie te werken. Bij een intervaltraining wissel je hardlopen op hoge snelheid af met joggen/wandelen op een laag tempo.

In dit artikel hebben we een geweldige oefening voor je beschreven om een ijzersterke conditie op te bouwen.

Met dit programma ben je in 4 weken topfit. Klik hier!

Krachttraining

Krachttraining speelt een grote rol in je algehele fitheid. Door minstens 1x per week aan sportspecifieke krachttraining te doen kun je jouw voetbalacties explosiever uitvoeren en langer volhouden.

Het is belangrijk dat je niet alleen zware gewichten tilt in de gym, maar ook veel aandacht besteed aan coretraining en plyometrie.

Voeding

Wist je dat voeding een van de belangrijkste factoren is bij het opbouwen van fitheid? Een goed voedingspatroon zorgt er niet alleen voor dat je vet verliest en spiermassa opbouwt, maar ook dat je sneller herstelt na een zware inspanning.

Wil je echt topfit worden en een volgende stap zetten? In onze Online Academy komt alles aan bod en krijg je professionele begeleiding. Klik hier voor meer informatie. 

Train als een prof en meld je NU aan voor de Online Academy!

 

LEES MEER OVER CONDITIE:

Belang van goede conditie voor voetballers

Zo word je een topfitte voetballer

| Algemeen, Conditie | No Comments
Zo word je een topfitte voetballer Om succes te behalen als voetballer moet je topfit zijn. Dat betekent niet alleen een goed uithoudingsvermogen, maar ook het vermogen om in korte…
Hoe herstel je optimaal na een zware sprint of loopvorm?

In welke houding herstel je optimaal na een zware sprint?

| Algemeen, Conditie | No Comments
In welke houding herstel je optimaal na een zware sprint? Herken je dit? Na een zware sprint of loopvorm is je hartslag erg hoog en is het moeilijker om goed…
topvoetballers met topfitheid boven de dertig jaar

De fitste voetballers boven de 35 jaar

| Algemeen, Conditie, Krachttraining, Mindset, Voeding | No Comments
De fitste voetballers boven de 30 jaar Fitheid heeft niks te maken met leeftijd, maar met jouw manier van leven. Om dat te bewijzen laten we je in dit artikel…
Zomerstop conditie trainen

Hoe begin je fit aan het nieuwe voetbalseizoen?

| Algemeen, Conditie, Krachttraining, Mindset | No Comments
Hoe begin je fit aan het nieuwe voetbalseizoen? Na een lang voetbalseizoen is het altijd even lekker om zomerstop te hebben. Tegelijkertijd is dit ook het perfecte moment om een…