AlgemeenMindset

Dit is de reden waarom je geen motivatie hebt

By 11 oktober 2020 No Comments
Motivatie voor voetbal

Dit is de reden waarom je geen motivatie hebt


We krijgen veel berichten binnen van voetballers die soms motivatie missen voor een training. Geen reden om in paniek te raken, want iedereen heeft wel eens zo’n dag. Als je echter voor een langere tijd motivatie mist dan is er een andere oorzaak. De oplossing hebben we hieronder beschreven. 

Helderheid zorgt voor motivatie

“Most people think they lack motivation when they really lack clarity.” De meeste mensen denken dat ze motivatie missen, maar wat ze echt missen is helderheid. Wanneer jij het gevoel hebt dat je geen motivatie hebt om te gaan trainen, moet je jezelf eens afvragen waar dat gevoel door ontstaat. Neem eens de tijd om hier goed over na te denken. Heel vaak mis je motivatie, omdat je geen duidelijk plan hebt.

– Je weet niet wat het doel van de training is
– Je weet niet waar een goede training tot kan leiden
– Je weet niet waar je je op moet focussen bij de training

Om de top te halen moet je keihard werken en vaak ook pijn lijden. Dit vraagt veel van jonge voetballers die daarnaast ook nog te maken hebben met een sociaal leven, school, werk etc. Als je niet precies weet waarom je deze opofferingen maakt, is het logisch dat je denkt ‘waarom zou ik vandaag in de regen en kou weer gaan trainen?’.

Zorg voor een plan!

Zonder goed en duidelijk plan kom je nooit op je droombestemming. Wanneer jij een duidelijk doel voor ogen hebt en weet hoe je daar gaat komen, dan kunnen wij je verzekeren dat je elke training vol motivatie en energie afwerkt. Stel dat jij volgende week een wedstrijd om het kampioenschap hebt (duidelijk doel) en je moet vandaag trainen. Wij weten 100% zeker dat je dan tot het gaatje zult gaan, ongeacht elke externe situatie (dingen waar je geen invloed op hebt, zoals het weer).

Denk eens even na over deze vraag:

Als jij een seizoen lang elke training het maximale geeft en je weet precies wat en wanneer je moet doen, wat zul je dan allemaal kunnen bereiken?

Persoonlijk OntwikkelingsPlan

Het Persoonlijk Ontwikkelingsplan is een garantie voor een succesvol voetbalseizoen. Met dit plan wordt het voor jou duidelijker wat jouw doelen zijn, op welke gebieden jij jezelf moet ontwikkelen en geef je richting aan jouw voetbalcarrière. Dit gaat ervoor zorgen dat jij sneller en meer resultaat behaalt. In het profvoetbal moeten alle voetballers aan het begin van het seizoen een POP-formulier invullen, wij bieden jou nu ook die kans! KLIK HIER!

 

MEEST GELEZEN BERICHTEN:

Koude douche

De voordelen van koud douchen voor voetballers

| Algemeen, Mindset | No Comments
De voordelen van koud douchen voor voetballers Na een zware training of wedstrijd is het altijd fijn om onder een warme douche te stappen. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen er echter voor…
Motivatie voor voetbal

Dit is de reden waarom je geen motivatie hebt

| Algemeen, Mindset | No Comments
Dit is de reden waarom je geen motivatie hebt We krijgen veel berichten binnen van voetballers die soms motivatie missen voor een training. Geen reden om in paniek te raken,…
Ben Chilwell

Hoe Ben Chilwell van de slechtste weer de beste werd

| Algemeen, Mindset, MotivatieMaandag | No Comments
Hoe Ben Chilwell van de slechtste weer de beste werd Ben Chilwell maakte deze zomer voor 55 miljoen euro de overstap van Leicester City naar Chelsea. De 23-jarige vleugelverdediger vertelt op…
Robert Lewandowski

De bizarre levensstijl die Lewandowski zo succesvol maakt

| Algemeen, Mindset | No Comments
De bizarre levensstijl die Lewandowski zo succesvol maakt Robert Lewandowski is voor veel mensen de beste voetballer van het seizoen 2020-2021. De Poolse aanvaller van Bayern München won de Duitse beker,…

Leave a Reply