AlgemeenMindset

Doe dit na elke training en ontwikkel je sneller

By 2 januari 2023 No Comments
Doe dit om je ontwikkeling te versnellen

Doe dit na elke training en ontwikkel je sneller


Een van de meest effectieve manieren om jezelf te ontwikkelen is door steeds te evalueren. Het is simpel en logisch, maar slechts weinig voetballers doen het. En als ze het doen, doen ze het niet op de juiste manier. Daarom gaan we je in dit artikel vertellen hoe je door goed te evalueren jezelf sneller ontwikkelt. 

Waarom moet je evalueren?

Hoe vaak speelde je een geweldige wedstrijd en hoopte je dat die vorm zich zou voortzetten? Hoe vaak speelde je een dramatische wedstrijd en bleef je daarna maar piekeren en balen?

Door te evalueren na elke wedstrijd of training leer je jezelf beter kennen. Daardoor weet je waarom je goed of slecht speelde en daar kun je daarna weer je voordeel mee doen. Het zorgt er voor dat je je sneller ontwikkelt en dat je minder lang blijft hangen in de teleurstelling na een slechte wedstrijd.

Hoe moet je evalueren?

Na elke training of wedstrijd stel je jezelf drie simpele vragen. Voor het beste resultaat schrijf je het op in je telefoon of notities, maar je kunt ook hardop praten tegen jezelf of een teamgenoot.

Vraag 1: Wat viel je op tijdens de training of wedstrijd?

Denk na over wat je allemaal hebt opgemerkt tijdens de training of wedstrijd. Wat viel je op bij jezelf of bij je omgeving? 

Denk na over hoe je je voelde tijdens de training/wedstrijd. Welke gedachten kwamen er voorbij na een goede of slechte bal? Hoe reageerde jij op teamgenoten en hoe reageerden zij op jou?

Vraag 2: Welke conclusie kan je trekken op basis van de training of wedstrijd?

Je hebt meerdere dingen opgemerkt tijdens de training of wedstrijd en die heb je bij de 1e vraag opgeschreven. Misschien zit daar wel een belangrijke les tussen. Het gaat erom welke betekenis jij aan die dingen geeft en daarom is het belangrijk om een conclusie te trekken? Is het een teken dat je op de goede weg bent?

Vraag 3: Wat is belangrijk om nu te doen op basis van je conclusie?

Je denkt na over je volgende stap op basis van je conclusie. Doorgaan zoals je nu bezig bent of is het belangrijk om iets te veranderen?

Probeer na de eerstvolgende training deze drie vragen aan jezelf te stellen en kijk wat er gebeurt. Doe dit voor een langere tijd en je zult een lerende machine worden. Dit is hoe je succesvol wordt en blijft groeien.

Jouw dromen kunnen werkelijkheid worden. Hoe? Klik hier!

 

MEER VAN DIT SOORT BERICHTEN:

Memphis mentaal sterk

Last van wedstrijdspanning? Doe dit!

| Algemeen, Mindset | No Comments
Last van wedstrijdspanning? Doe dit! Elke voetballer heeft weleens last (gehad) van wedstrijdspanning. De spanning kan afkomstig zijn van verschillende bronnen, zoals de druk om te winnen, de angst om…
Doe dit om je ontwikkeling te versnellen

Doe dit na elke training en ontwikkel je sneller

| Algemeen, Mindset | No Comments
Doe dit na elke training en ontwikkel je sneller Een van de meest effectieve manieren om jezelf te ontwikkelen is door steeds te evalueren. Het is simpel en logisch, maar slechts…
Gakpo Oranje tape om pols

Dit is waarom Gakpo tape om zijn pols heeft

| Mindset | No Comments
Dit is waarom Gakpo tape om zijn pols heeft Cody Gakpo was een van de uitblinkers van het Nederlands Elftal tijdens het WK in Qatar en als je goed hebt…

Zo moet je visualiseren als Lewandowski

| Mindset | No Comments
Zo moet je visualiseren als Lewandowski Louis van Gaal benadrukt al jarenlang het belang van 'imagineren' voor een wedstrijd, oftewel visualiseren. Als je de eerstvolgende wedstrijd al meerdere keren in…