Skip to main content
AlgemeenMotivatieMaandag

Onder deze bizarre omstandigheden groeide Ronaldo op

By 7 februari 2024No Comments
deze obstakels overwon Ronaldo op hele jonge leeftijd

Onder deze bizarre omstandigheden groeide Ronaldo op


Heb jij het weleens moeilijk of het gevoel dat een carrière als profvoetballer onmogelijk is? Na het lezen van dit verhaal weet je met welke bizarre obstakels Cristiano Ronaldo in zijn jeugd te maken heeft gehad. Zijn weg naar de top is namelijk verre van gemakkelijk geweest. Lees hieronder snel verder en laat je inspireren.

Ongewenste baby

Cristiano Ronaldo is deze week 39 jaar oud geworden, maar de Portugese aanvaller is nog altijd topfit en gedreven. Over zijn enorme prijzenkast en geweldige carrière hoeven we het niet meer te hebben, maar ben jij al op de hoogte van de enorme obstakels die hij in zijn jeugd heeft moeten overwinnen?

Ronaldo was een ongewenst kind en zijn moeder overwoog om het kind weg te laten halen. In plaats daarvan ging ze heel veel bier drinken en eindeloos rennen, totdat ze bijna flauwviel. De miskraam bleef echter uit en Cristiano werd geboren.

Opgegroeid in armoede

Eenmaal op de wereld ging het hem ook niet van een leien dakje, Cristiano groeide namelijk op in armoede. Zijn liefde voor voetbal hielp hem door de moeilijke omstandigheden. Zijn vader was alcoholist en niet altijd de gezelligste thuis. Hij dronk zich dood toen Cristiano 19 jaar oud was. De moeilijkheden die Ronaldo als kind ondervond, versterkten zijn vastberadenheid om uit zijn benarde situatie te ontsnappen.

Zijn doorzettingsvermogen brachten hem uiteindelijk naar de jeugdacademie van Sporting Lissabon, waar zijn talenten werden ontdekt en ontwikkeld. Dit was de eerste stap op zijn weg naar grootsheid.

Tegenslag als brandstof

Het verlies van zijn vader op jonge leeftijd voegde een extra emotionele last toe aan Ronaldo’s jeugdjaren. In plaats van toe te geven aan wanhoop, gebruikte hij deze pijn als brandstof voor zijn ambitie. Ronaldo beloofde zichzelf en zijn vader dat hij een legende zou worden, en hij streefde onvermoeibaar naar perfectie op het veld.

Laat dit verhaal een inspiratie voor je zijn dat, ongeacht de obstakels en tegenslagen waar je mee te maken krijgt, vastberadenheid en gedrevenheid je naar grote successen kunnen brengen. Niemand gaf de jonge Cristiano vroeger een kans, maar hij zette door en weigerde op te geven. Waarom jij dan niet?

Wil je bewuster trainen en meer succes behalen? Klik hier

MEEST GELEZEN BERICHTEN:

Wil jij prof worden? Belangrijke tip van Jürgen Klopp!

Wil jij prof worden? Belangrijke tip van Jürgen Klopp!

| Algemeen, MotivatieMaandag | No Comments
Wil jij prof worden? Belangrijke tip van Jürgen Klopp! Heb jij de droom om profvoetballer te worden? Ongeacht hoe oud je bent, er zijn bepaalde dingen die je moet doen…
Scott McTominay groeispurt

Dit is waarom Scott McTominay niet voetbalde tussen zijn 16e en 18e

| Algemeen, MotivatieMaandag | No Comments
Dit is waarom Scott McTominay niet voetbalde tussen zijn 16e en 18e Tegenwoordig is Scott McTominay een belangrijke speler van Manchester United, maar hiervoor heeft hij grote obstakels moeten overwinnen.…
deze obstakels overwon Ronaldo op hele jonge leeftijd

Onder deze bizarre omstandigheden groeide Ronaldo op

| Algemeen, MotivatieMaandag | No Comments
Onder deze bizarre omstandigheden groeide Ronaldo op Heb jij het weleens moeilijk of het gevoel dat een carrière als profvoetballer onmogelijk is? Na het lezen van dit verhaal weet je…
Vergroot de kans om profvoetballer te worden.

Zo vergroot je de kans om profvoetballer te worden

| Algemeen, Mindset, MotivatieMaandag | No Comments
Zo vergroot je de kans om profvoetballer te worden De kans om profvoetballer te worden is statistisch gezien 1 op 10.000. Gelukkig zijn er meerdere dingen die je kunt doen…