Skip to main content
AlgemeenVoeding

Welk fruit is het gezondst voor voetballers?

By 19 mei 2020juni 2nd, 2020No Comments
gezond fruit voor voetballers

Dit fruit is het gezondst voor voetballers

 

Bestel jouw unieke voedingsschema hier!


Fruit is gezond en enorm belangrijk voor voetballers die veel trainen. Het zit vol met vitaminen, mineralen en vezels. Omdat er  zoveel verschillende fruitsoorten zijn, hebben wij onze top-5 uitgelicht. 

Voordelen van fruit voor voetballers

Het grote voordeel van fruit voor voetballers is dat het naast goede voedingstoffen, ook nog eens enorm lekker is. Belangrijk om te weten is dat fruit over het algemeen redelijk wat suiker bevat. Probeer het daarom zoveel mogelijk voor of na een training/wedstrijd te eten. De suikers zullen dan bijdragen aan een sneller herstel, waardoor jij een betere voetballer wordt.

 1. Ananas

  Rijk aan vitamine C, E en een enorme hoeveelheid aan mineralen en vezels. Daarnaast bevat een Ananas bromelaïne, een natuurlijk stofje dat kneuzingen, verstuikingen en zwelling sneller sneller schijnt te genezen. Ook mangaan is volop aanwezig en zorgt voor sterke botten en kraakbeen. 100 gram ananas bevat ongeveer 55-60 kcal.

 2. Kiwi

  Zonder twijfel ook één van de meest gezonde fruitsoorten voor voetballers. Een kiwi heeft meer vitamine C dan dat er dagelijks aanbevolen wordt. Eet je de kiwi altijd zonder schil? Zonde! Deze zit namelijk vol met vezels en dat is weer goed voor je darmstelsel. Een kiwi bevat weinig calorieën en suikers (48 kcal en 7,5 gram suiker per 100 gram).

 3. Appel

  Bijzonder rijk aan vitamine B, C en antioxidanten. Goed voor je herstel na een zware training, zowel fysiek als mentaal. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat appels bijdragen aan je neurologische gezondheid. Dat komt door het stofje quercetine, dat goed is voor je hersenen en geheugen. Een appel bevat gemiddeld 80 calorieën en daarnaast 10 gram suiker per 100 gram.

 4. Banaan

  Misschien wel de beste brandstof voor een zware training of wedstrijd. Bananen bevatten enorm veel natuurlijke stoffen die bevorderlijk zijn voor je alertheid, concentratie en motivatie. Vooral de B vitamines zijn flink vertegenwoordigd in bananen, evenals kalium, selenium, magnesium en ijzer. Uit onderzoek is gebleken dat 1 op de 3 sporters beter presteert als hij/zij vlak voor de wedstrijd een banaan heeft gegeten. Een banaan bevat 18,2 gram suiker per 100 gram gewicht.

 5. Sinaasappel

  Bekend om haar hoge dosis vitamine C en vele antioxidanten. Volgens verschillende onderzoeken draagt het bij aan uithoudingsvermogen van je spieren. Doordat sinaasappels ook veel zuur bevatten, kun je het beter na een zware inspanning nemen. Sinaasappels bevatten een flinke dosis kalium, wat weer goed is voor de bloeddruk en de spieropbouw. Een sinaasappel bevat 9 gram suiker per 100 gram gewicht.

TIP: Eet het fruit zoveel mogelijk als geheel en niet als sap. Wanneer je fruit perst, gaan er veel voedingsstoffen en vezels verloren. Dat zou natuurlijk jammer zijn!

 

MEEST GELEZEN BERICHTEN:

Vier dingen waar scouts op letten bij jeugdspelers

| Algemeen | No Comments
Vier dingen waar scouts op letten bij jeugdspelers Heb jij de droom om profvoetballer te worden, maar ben je nog niet gescout? Niet getreurd, er is nog hoop. Er zijn…
Mentale eigenschappen van Ronaldo

Deze mentale eigenschappen heb jij nodig voor het profvoetbal

| Algemeen, Mindset | No Comments
Deze mentale eigenschappen heb jij nodig voor het profvoetbal Er zijn ontelbaar veel jongens en meisjes met voldoende talent om het profvoetbal te halen. Echter realiseert maar een heel klein…
Mark van Bommel over voetballen in de top

Dit is hoe het leven van een topvoetballer eruit ziet

| Algemeen, Mindset | No Comments
Dit is hoe het leven van een topvoetballer eruit ziet Als je dit leest is de kans groot dat je droomt van een leven als profvoetballer. Misschien droom je zelfs…
Bijzonder verhaal van Ajax-aanwinst Akpom

Het bijzondere verhaal van Ajax-aanwinst Akpom

| Algemeen, Mindset, MotivatieMaandag | No Comments
Het bijzondere verhaal van Ajax-aanwinst Akpom Ruim een jaar geleden leek de veelbelovende carrière van Ajax-aanwinst Chuba Akpom bijna voorbij. Nadat hij terugkwam van een verhuurperiode in Griekenland, moest hij…

Leave a Reply