AlgemeenMindsetMotivatieMaandag

Is jouw leven de moeite waard? Wees die uitzondering!

By 10 november 2020 No Comments
Memphis Depay uitzondering

Is jouw leven de moeite waard?


Als jong jochie wisten we allemaal wat onze droom was; profvoetballer worden. We droomden van volle stadions, beslissende doelpunten en het winnen van prijzen. Hoe ouder we echter worden, hoe meer we onze dromen vergeten en een ‘gemiddeld’ leven gaan leiden. Dit is natuurlijk prima, maar soms is het goed om jezelf te confronteren met onderstaande vraag:

Is jouw leven de moeite waard?

Leef jij een leven dat de moeite waard is of word je na je dood meteen vergeten? Het is alweer november. De dagen, weken en jaren vliegen voorbij. Je leeft maar één keer dus is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je elke dag aangrijpt om wat van dit leven te maken. De overgrote meerderheid van de mensen neemt genoegen met een simpel leven, waarbij ze tussen hun geboorte en sterfbed vooral veel aan het werk zijn. Vaak betreft het werk dat ze niet leuk vinden, maar ze doen het ‘omdat iedereen het doet’ of ‘omdat dat normaal is’. Ze snakken naar het weekend, waarin ze even vrij zijn.

De meeste mensen doen blindelings wat anderen doen en lopen gewoon mee met die dodelijk gemiddelde massa. Voor een ambitieuze, jonge voetballer met dromen is het enorm belangrijk om je eigen plan te trekken. Volg je dromen. Luister niet naar goedbedoelde adviezen die die dromen in de weg staan.

Wees de uitzondering

Als uitzondering word je vaak niet begrepen door anderen. Mensen in je directe omgeving (familie, vrienden, teamgenoten etc.) vinden waarschijnlijk dat je veel te fanatiek met voetbal bezig bent. Dat je aan het overdrijven bent. Of zelfs dat je raar bent.

Wij hebben hier als jonge jongens best vaak last van gehad. ‘Vrienden’ noemden ons een mietje of ‘pussy’ omdat we niet rookten en alcohol dronken. Teamgenoten zeiden dat we uitslovers waren, omdat we na de training nog langer op het veld bleven om extra te trainen.

Misschien heb je hier zelf ook wel eens mee te maken gehad, of krijg je dit soort uitspraken nog steeds wel eens naar je hoofd geslingerd. Het goede nieuws; je bent niet raar. Je bent op de goede weg!

Wanneer je dit soort dingen te horen krijgt ben je goed bezig. De grootste angst van veel mensen is om anders te zijn dan anderen. Maar hoe kun je ooit de beste worden als je hetzelfde doet als alle anderen? Je moet besluiten die uitzondering te zijn en je eigen plan trekken. Het kan groter en veel sneller dan je denkt.

Je bent niet raar!

90% van de amateurvoetballers investeert niet in goede krachttraining en voeding. Wees die uitzondering. Laat je niet leiden door meningen van anderen. Wij hebben altijd in onszelf geloofd en hadden een plan waar we op vertrouwden. Daarom zijn wij nu profvoetballer en hebben anderen een saaie kantoorbaan en spelen ze op laag niveau.

Dus onthou, je bent niet raar. Wij begrijpen je. Wees die uitzondering. Daarom is ons motto:

‘Het is niet zomaar een spelletje, het is een manier van leven’.

Bekijk hier welk product jou gaat helpen om die uitzondering te worden!

 

MEEST GELEZEN BERICHTEN:

Ron Vlaar beëindigt carrière

Ron Vlaar, voorbeeldprof en strijder pur sang

| Algemeen, Mindset, MotivatieMaandag | No Comments
Ron Vlaar, voorbeeldprof en strijder pur sang Ron Vlaar stopt per direct met voetbal. De verdediger van AZ heeft veel fysieke problemen en ziet zich daardoor gedwongen een punt achter…
Hoe vaak moet je krachttraining doen om sterker te worden?

Hoe vaak moet ik krachttraining doen om spiermassa op te bouwen?

| Algemeen, Krachttraining | No Comments
Hoe vaak moet ik krachttraining doen om spiermassa op te bouwen? Als voetballer heb je veel voordeel bij een sterk en goed getraind lichaam dat grotendeels bestaat uit spiermassa. Het kweken…
Felipe Augusto Atletico Madrid

Het inspirerende verhaal van laatbloeier en Atletico-verdediger Felipe (31)

| Algemeen, MotivatieMaandag | No Comments
Het inspirerende verhaal van laatbloeier en Atletico-verdediger Felipe (31) Felipe Augusto de Almeida Monteiro is het levende bewijs dat niets onmogelijk is in de voetbalwereld. Felipe is tegenwoordig een belangrijke schakel in…
Mo Salah

Het belang van een laag vetpercentage voor voetballers

| Algemeen, Voeding | No Comments
Het belang van een laag vetpercentage voor voetballers In het profvoetbal worden voetballers regelmatig gecontroleerd op hun vetpercentage. Spelers die boven de grens zitten worden (naast een geldboete) vaak gestraft met…

 

 

Leave a Reply