Skip to main content
AlgemeenKrachttraining

Dit is waarom zoveel voetballers de foamroller gebruiken!

By 3 november 2020No Comments
Foamrollen voor voetballers

Dit is waarom zoveel voetballers de foamroller gebruiken!


Enorm veel voetballers maken al gebruik van een foamroller en dat is een mooie ontwikkeling. Tegelijkertijd levert het ook veel vragen op. Kun je bijvoorbeeld het beste voor of na een training foamrollen? Hoevaak moet je rollen? In dit artikel geven we antwoord op die vragen. Let’s roll!

Wat is een foamroller?

Een foamroller is een cilinder van hard foam die je gebruikt om spierknopen bij jezelf los te maken. Spierknopen ontstaan door zware trainingen en kunnen uiteindelijk leiden tot spierblessures. Dit wil je als voetballer natuurlijk voorkomen en foamrollen helpt daarbij. Door te rollen oefen je grote druk uit op je spieren en het omliggende weefsel, waardoor spierknopen langzaam verdwijnen. Op deze manier heb je ook geen (dure) masseur meer nodig, want je kunt het gewoon zelf doen!

Wanneer gebruik ik een foamroller?

Je kunt zowel voor als na een training de foamroller gebruiken. Als je het voor de training doet activeer je je spieren en verhoogt het de mobiliteit van je lichaam. Dit kan leiden tot betere prestaties! Hoe mobieler je spieren zijn, hoe soepeler je bewegingen op het veld zullen zijn. Daarnaast helpt het om blessures te voorkomen.

Je kunt er ook voor kiezen om na een intensieve voetbaltraining de foamroller te gebruiken. Het kalmeert namelijk je zenuwstelsel, bevordert het herstel en zorgt ervoor dat je minder spierpijn hebt de volgende dag. Vooral na een pittige krachttraining kan dit enorm helpen.

Hoevaak moet je rollen?

Er is niet echt een standaard antwoord op deze vraag, maar wij raden het volgende aan.

Voor de training: 1 set per lichaamsdeel van 15 tot 20 herhalingen⠀

Na de training: 2 sets per lichaamsdeel van 20 tot 30 herhalingen

Bonus-tip!

Wanneer je wil stretchen raden wij aan om eerst twee sets te gaan rollen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat stretchen bijna twee keer zo effectief is als je daarvoor eerst gaat foamrollen.

Heb jij al een foamroller? Wij hebben een samenwerking met www.fitwinkel.nl waardoor jij 10% korting krijgt met de couponcode ‘VO10’.

Bestel hier je foamroller met 10% korting! ('VO10')

MEEST GELEZEN BERICHTEN:

Bijzonder verhaal van Ajax-aanwinst Akpom

Het bijzondere verhaal van Ajax-aanwinst Akpom

| Algemeen, Mindset, MotivatieMaandag | No Comments
Het bijzondere verhaal van Ajax-aanwinst Akpom Ruim een jaar geleden leek de veelbelovende carrière van Ajax-aanwinst Chuba Akpom bijna voorbij. Nadat hij terugkwam van een verhuurperiode in Griekenland, moest hij…
De voetbaldroom van Younes Taha ging via Zwolle naar FC Twente

Zo is de voetbaldroom van Younes Taha werkelijkheid geworden

| Algemeen, MotivatieMaandag | No Comments
Zo is de voetbaldroom van Younes Taha werkelijkheid geworden Toen Younes Taha amper drie jaar geleden nog bij amateurclub de Volewijckers speelde, begreep niemand zijn grote voetbaldroom. Zijn moeder wilde dat…
Zomerstop conditie trainen

Hoe begin je fit aan het nieuwe voetbalseizoen?

| Algemeen, Conditie, Krachttraining, Mindset | No Comments
Hoe begin je fit aan het nieuwe voetbalseizoen? Na een lang voetbalseizoen is het altijd even lekker om zomerstop te hebben. Tegelijkertijd is dit ook het perfecte moment om een…
gripsokken voor voetballers

De voordelen van gripsokken voor voetballers

| Algemeen | No Comments
De voordelen van gripsokken voor voetballers Herken je het? Je draagt nieuwe voetbalsokken van je team en ze zijn zo glad dat je de hele wedstrijd door je schoenen schuift.…

 

Leave a Reply