Skip to main content
AlgemeenKrachttraining

Dit is waarom zoveel voetballers de foamroller gebruiken!

By 3 november 2020No Comments
Foamrollen voor voetballers

Dit is waarom zoveel voetballers de foamroller gebruiken!


Enorm veel voetballers maken al gebruik van een foamroller en dat is een mooie ontwikkeling. Tegelijkertijd levert het ook veel vragen op. Kun je bijvoorbeeld het beste voor of na een training foamrollen? Hoevaak moet je rollen? In dit artikel geven we antwoord op die vragen. Let’s roll!

Wat is een foamroller?

Een foamroller is een cilinder van hard foam die je gebruikt om spierknopen bij jezelf los te maken. Spierknopen ontstaan door zware trainingen en kunnen uiteindelijk leiden tot spierblessures. Dit wil je als voetballer natuurlijk voorkomen en foamrollen helpt daarbij. Door te rollen oefen je grote druk uit op je spieren en het omliggende weefsel, waardoor spierknopen langzaam verdwijnen. Op deze manier heb je ook geen (dure) masseur meer nodig, want je kunt het gewoon zelf doen!

Wanneer gebruik ik een foamroller?

Je kunt zowel voor als na een training de foamroller gebruiken. Als je het voor de training doet activeer je je spieren en verhoogt het de mobiliteit van je lichaam. Dit kan leiden tot betere prestaties! Hoe mobieler je spieren zijn, hoe soepeler je bewegingen op het veld zullen zijn. Daarnaast helpt het om blessures te voorkomen.

Je kunt er ook voor kiezen om na een intensieve voetbaltraining de foamroller te gebruiken. Het kalmeert namelijk je zenuwstelsel, bevordert het herstel en zorgt ervoor dat je minder spierpijn hebt de volgende dag. Vooral na een pittige krachttraining kan dit enorm helpen.

Hoevaak moet je rollen?

Er is niet echt een standaard antwoord op deze vraag, maar wij raden het volgende aan.

Voor de training: 1 set per lichaamsdeel van 15 tot 20 herhalingen⠀

Na de training: 2 sets per lichaamsdeel van 20 tot 30 herhalingen

Bonus-tip!

Wanneer je wil stretchen raden wij aan om eerst twee sets te gaan rollen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat stretchen bijna twee keer zo effectief is als je daarvoor eerst gaat foamrollen.

Heb jij al een foamroller? Wij hebben een samenwerking met www.fitwinkel.nl waardoor jij 10% korting krijgt met de couponcode ‘VO10’.

Bestel hier je foamroller met 10% korting! ('VO10')

MEEST GELEZEN BERICHTEN:

Zo blijf je als voetballer fit tijdens de zomerstop

Zo blijf je als voetballer fit tijdens de zomerstop

| Algemeen, Conditie | No Comments
Zo blijf je als voetballer fit tijdens de zomerstop Hoe blijf je fit tijdens de zomerstop? Na een lang seizoen vol voetbal is vakantie altijd even lekker, maar je wilt…
Dit is de perfecte krachttraining voor voetballers

Dit is de perfecte krachttraining voor voetballers!

| Algemeen, Krachttraining | No Comments
Dit is de perfecte krachttraining voor voetballers! Krachttraining is cruciaal voor voetballers om hun prestaties op het veld te verbeteren. Veel voetballers trainen echter als bodybuilders en dat is een…
Wil jij prof worden? Belangrijke tip van Jürgen Klopp!

Wil jij prof worden? Belangrijke tip van Jürgen Klopp!

| Algemeen, MotivatieMaandag | No Comments
Wil jij prof worden? Belangrijke tip van Jürgen Klopp! Heb jij de droom om profvoetballer te worden? Ongeacht hoe oud je bent, er zijn bepaalde dingen die je moet doen…
Belang van goede conditie voor voetballers

Zo word je een topfitte voetballer

| Algemeen, Conditie | No Comments
Zo word je een topfitte voetballer Om succes te behalen als voetballer moet je topfit zijn. Dat betekent niet alleen een goed uithoudingsvermogen, maar ook het vermogen om in korte…

 

Leave a Reply