Skip to main content
AlgemeenKrachttraining

Boost je duelkracht met de dead hang

By 6 februari 2023No Comments
Dead Hang

Boost je duelkracht met de dead hang


Om te domineren tijdens wedstrijden is fysieke kracht cruciaal, want zonder duelkracht heb je in het moderne voetbal weinig te vertellen. We hebben een eenvoudige maar super effectieve oefening om sterker te worden: de dead hang. In dit artikel bespreken we de techniek en de voordelen van de dead hang oefening.

Wat is de dead hang?

De dead hang is een oefening waarbij je een bepaalde tijd aan een stang hangt met je armen gestrekt. De dead hang oefening is een effectieve en eenvoudige manier om je armen, schouders en rugspieren te versterken. Het is een populaire oefening binnen de klim- en turngemeenschap, maar wordt ook steeds vaker gebruikt in het voetbal vanwege alle voordelen.

Voordelen van de dead hang.

De voordelen van de dead hang oefening zijn:

  1. Sterkere armen, schouders en rugspieren.
  2. Verbetering van de grijpkracht en uithoudingsvermogen.
  3. Ontwikkeling van coördinatie en balans.
  4. Verbetering van de houding en stabiliteit.
  5. Ontspanning van de nek- en schouderspieren.
  6. Verbetering van de bloedsomloop en zuurstofopname door het lichaam.

De techniek.

Om de dead hang oefening uit te voeren, heb je slechts een stang nodig waar je aan kunt hangen. Je begint door op een stevige box of bank te staan en de stang met beide handen vast te pakken.
Zorg ervoor dat je handen op schouderbreedte uit elkaar houdt en de stang met je handpalmen vasthoudt. Daarna laat je je lichaam langzaam zakken door je armen te strekken en houd je je lichaam in een ontspannen positie terwijl je aan de stang hangt.

Probeer tussen de 10 en 60 seconden te hangen, afhankelijk van je niveau. Als je onze programma’s al eens gevolgd hebt raden wij je aan om drie sets van 30 seconden te doen en vanuit daar eventueel verder te gaan.

Houd er rekening mee dat de dead hang oefening slechts een onderdeel is van een uitgebalanceerd  krachtprogramma en dat het belangrijk is om ook andere oefeningen te doen om het lichaam in balans te houden.

Kijk hier welk krachtprogramma het beste bij jou past!

MEER VAN DIT SOORT BERICHTEN:

Zomerstop conditie trainen

Hoe begin je fit aan het nieuwe voetbalseizoen?

| Algemeen, Conditie, Krachttraining, Mindset | No Comments
Hoe begin je fit aan het nieuwe voetbalseizoen? Na een lang voetbalseizoen is het altijd even lekker om zomerstop te hebben. Tegelijkertijd is dit ook het perfecte moment om een…
Verbeter je conditie met deze interval-oefening

Verbeter je conditie met deze interval-oefening

| Algemeen, Conditie, Krachttraining | No Comments
Verbeter je conditie met deze interval-oefening Als voetballer is het belangrijk om een goede conditie te hebben, zodat je 90 minuten op volle kracht kunt blijven spelen. Een van de…
Dead Hang

Boost je duelkracht met de dead hang

| Algemeen, Krachttraining | No Comments
Boost je duelkracht met de dead hang Om te domineren tijdens wedstrijden is fysieke kracht cruciaal, want zonder duelkracht heb je in het moderne voetbal weinig te vertellen. We hebben…
Sprintsnelheid verbeteren

6 manieren om je sprintsnelheid te verbeteren

| Algemeen, Krachttraining | No Comments
6 manieren om je sprintsnelheid te verbeteren Snelheid is een onmisbare eigenschap in het moderne voetbal. Zowel bij het verdedigen als bij het aanvallen is het een groot voordeel als…