Skip to main content
AlgemeenKrachttraining

Boost je duelkracht met de dead hang

By 6 februari 2023No Comments
Dead Hang

Boost je duelkracht met de dead hang


Om te domineren tijdens wedstrijden is fysieke kracht cruciaal, want zonder duelkracht heb je in het moderne voetbal weinig te vertellen. We hebben een eenvoudige maar super effectieve oefening om sterker te worden: de dead hang. In dit artikel bespreken we de techniek en de voordelen van de dead hang oefening.

Wat is de dead hang?

De dead hang is een oefening waarbij je een bepaalde tijd aan een stang hangt met je armen gestrekt. De dead hang oefening is een effectieve en eenvoudige manier om je armen, schouders en rugspieren te versterken. Het is een populaire oefening binnen de klim- en turngemeenschap, maar wordt ook steeds vaker gebruikt in het voetbal vanwege alle voordelen.

Voordelen van de dead hang.

De voordelen van de dead hang oefening zijn:

  1. Sterkere armen, schouders en rugspieren.
  2. Verbetering van de grijpkracht en uithoudingsvermogen.
  3. Ontwikkeling van coördinatie en balans.
  4. Verbetering van de houding en stabiliteit.
  5. Ontspanning van de nek- en schouderspieren.
  6. Verbetering van de bloedsomloop en zuurstofopname door het lichaam.

De techniek.

Om de dead hang oefening uit te voeren, heb je slechts een stang nodig waar je aan kunt hangen. Je begint door op een stevige box of bank te staan en de stang met beide handen vast te pakken.
Zorg ervoor dat je handen op schouderbreedte uit elkaar houdt en de stang met je handpalmen vasthoudt. Daarna laat je je lichaam langzaam zakken door je armen te strekken en houd je je lichaam in een ontspannen positie terwijl je aan de stang hangt.

Probeer tussen de 10 en 60 seconden te hangen, afhankelijk van je niveau. Als je onze programma’s al eens gevolgd hebt raden wij je aan om drie sets van 30 seconden te doen en vanuit daar eventueel verder te gaan.

Houd er rekening mee dat de dead hang oefening slechts een onderdeel is van een uitgebalanceerd  krachtprogramma en dat het belangrijk is om ook andere oefeningen te doen om het lichaam in balans te houden.

Kijk hier welk krachtprogramma het beste bij jou past!

MEER VAN DIT SOORT BERICHTEN:

Dit is de perfecte krachttraining voor voetballers

Dit is de perfecte krachttraining voor voetballers!

| Algemeen, Krachttraining | No Comments
Dit is de perfecte krachttraining voor voetballers! Krachttraining is cruciaal voor voetballers om hun prestaties op het veld te verbeteren. Veel voetballers trainen echter als bodybuilders en dat is een…
Zo train je sprongkracht

Doe deze oefeningen voor meer sprongkracht

| Algemeen, Krachttraining | No Comments
Doe deze oefeningen voor meer sprongkracht Weet jij welke twee oefeningen cruciaal zijn voor meer sprongkracht? Na het lezen van dit artikel kun je meteen aan de slag en win…
De fysieke progressie van Lamine Yamal

Zo kreeg Lamine Yamal zeven kilo spieren erbij

| Algemeen, Krachttraining | No Comments
Zo kreeg Lamine Yamal zeven kilo spieren erbij Toptalent Lamine Yamal komt de laatste tijd echt goed op gang. Niet alleen maakt hij naam voor zichzelf als een sleutelspeler voor…

Hoe het wegvallen van de topsportcultuur Ajax in de problemen brengt

| Algemeen, Krachttraining, Mindset | No Comments
Hoe het wegvallen van de topsportcultuur Ajax in de problemen brengt De Eredivisie werd de afgelopen jaren gedomineerd door Ajax. Onder leiding van Marc Overmars en Erik ten Hag behaalde…