Skip to main content
AlgemeenKrachttraining

Zo kreeg Lamine Yamal zeven kilo spieren erbij

By 18 maart 2024No Comments
De fysieke progressie van Lamine Yamal

Zo kreeg Lamine Yamal zeven kilo spieren erbij


Toptalent Lamine Yamal komt de laatste tijd echt goed op gang. Niet alleen maakt hij naam voor zichzelf als een sleutelspeler voor Barça op slechts 16-jarige leeftijd, maar hij is ook hard aan het trainen in de sportschool om sterker te worden en zijn fysieke spel te verbeteren. In dit artikel lees je hoe hij in een paar maanden tijd 7 kilo spiermassa erbij kreeg.

Krachttraining in combinatie met spelen op het hoogste niveau

Sinds het begin van het seizoen is Lamine Yamal maar liefst 7 kilogram aan spiermassa aangekomen. Deze spiergroei is het resultaat van zijn harde werk en een speciaal krachttrainingsprogramma dat de club voor hem heeft opgezet, waardoor hij overtollig lichaamsvet kon verruilen voor spiermassa.

Yamal laat zien dat krachttraining goed te combineren is met voetballen op het hoogste niveau. Sterker nog, krachttraining is cruciaal om te slagen in de top en blessures te voorkomen.

Artikel: Zo combineer je krachttraining met je teamtraining

Speciaal krachtprogramma

Lamine Yamal kreeg aan het begin van het seizoen een gepersonaliseerd trainingsplan om hem sterker te maken. Het plan was afgestemd op zijn leeftijd en groeifase als jonge voetballer.

De focus lag hierbij op het opbouwen van algehele kracht en krachtuithoudingsvermogen. Dit met als doel om hem klaar te stomen voor het spelen tegen sterkere tegenstanders en wedstrijden op het hoogste tempo.

Het krachtprogramma bestaat uit meerdere sportspecifieke oefeningen en is gericht op het versterken van het onder- en bovenlichaam.

Sterker in duels en harder schieten

Het resultaat is zichtbaar, want hij is moeilijker van de bal te krijgen en hij kan steeds makkelijker 90 minuten volhouden.

Daarnaast hebben ook zijn schoten meer kracht gekregen. Dit terwijl de Spanjaard nog maar 16 jaar is. Als je zoveel talent combineert met keihard werken, is er niets onmogelijk.

Wil jij ook beginnen met sportspecifieke krachttraining en profiteren van de voordelen? Klik dan op de link hieronder.

Train als een prof en meld je NU aan voor de Online Academy!

 

LEES MEER OVER KRACHTTRAINING:

Op welke leeftijd kun je beginnen met krachttraining?

Op welke leeftijd kun je beginnen met krachttraining?

| Algemeen, Krachttraining | No Comments
Op welke leeftijd kun je beginnen met krachttraining? Voor kinderen die dromen van een leven als profvoetballer is het belangrijk om op tijd te beginnen met krachttraining. In principe geldt…
Dit is de perfecte krachttraining voor voetballers

Dit is de perfecte krachttraining voor voetballers!

| Algemeen, Krachttraining | No Comments
Dit is de perfecte krachttraining voor voetballers! Krachttraining is cruciaal voor voetballers om hun prestaties op het veld te verbeteren. Veel voetballers trainen echter als bodybuilders en dat is een…
Oefeningen voor meer sprongkracht

Doe deze oefeningen voor meer sprongkracht

| Algemeen, Krachttraining | No Comments
Doe deze oefeningen voor meer sprongkracht Weet jij welke twee oefeningen cruciaal zijn voor meer sprongkracht? Na het lezen van dit artikel kun je meteen aan de slag en win…
De fysieke progressie van Lamine Yamal

Zo kreeg Lamine Yamal zeven kilo spieren erbij

| Algemeen, Krachttraining | No Comments
Zo kreeg Lamine Yamal zeven kilo spieren erbij Toptalent Lamine Yamal komt de laatste tijd echt goed op gang. Niet alleen maakt hij naam voor zichzelf als een sleutelspeler voor…