Skip to main content
AlgemeenVoeding

Dit is waarom Zlatan botste met bestuur van PSG

Zlatan groente fruit voeding voetbal

Dit is waarom Zlatan botste met bestuur van PSG


Zlatan Ibrahimovic botste in zijn tijd als speler van Paris Saint-Germain meerdere malen met de clubleiding. Hij noemde de gang van zaken ‘amateuristisch’ en stopte zijn ergernis niet onder stoelen of banken. Zlatan is een speler die alles uit zichzelf wil halen en dat verwacht hij ook van de mensen om hem heen. Waarom Zlatan nou precies botste met het bestuur van PSG? Lees het hieronder.

Voorbeeldprof

Zlatan is een absolute topspeler en voorbeeldprof. Ondanks dat hij soms bijzonder (irritant) gedrag vertoont, is hij ook een speler die het maximale uit zichzelf en zijn teamgenoten haalt. Niet voor niets is hij al jaren actief op topniveau en altijd enorm afgetraind.

Toen hij van Ajax naar Juventus ging maakte hij kennis met per gram afgewogen menu’s en leerde hij hoe belangrijk het is om het lichaam te voorzien van de juiste voedingsstoffen. Sindsdien eet hij al jaren gedisciplineerd en volgens strikte richtlijnen.

Amateuristisch gedrag in de wereldtop

Zlatan was dan ook erg verbaasd tijdens zijn periodes bij Manchester United en PSG over de manier waarop de maaltijden werden ingevuld. Hij begreep niet dat er bij absolute topclubs gegeten werd als amateurs.

Hij botste zelfs met de clubleiding van PSG toen hij klaagde over het ontbreken van groente en vers fruit op het trainingscomplex. Zlatan kreeg te horen dat de salarissen voor spelers oneindig zijn, maar dat het budget voor eten beperkt was tot 15 euro per speler per dag.

Naar de lokale markt

Dit accepteerde Zlatan niet en hij ging in discussie. Niet veel later trok de kok van de topclub uit Parijs er op uit om op een lokale markt in de buurt verse voedselproducten te kopen. Ondanks dat de Zweed al enkele jaren vertrokken is uit Frankrijk wordt er nog steeds elke dag vers fruit en groente aan de spelers voorgeschoteld.

Moet je je voorstellen hoeveel winst jij kunt behalen als je dagelijks gezond eet. We begrijpen dat dit soms lastig kan zijn. Daarom hebben wij FoodConcept voor jou gemaakt. Daarin vind je makkelijke manieren om snel vet te verliezen en spiermassa op te bouwen.

Lees meer over FoodConcept

 

Voeding om kramp te voorkomen

Last van kramp? Eet dit!

| Algemeen, Voeding | No Comments
Last van kramp? Eet dit! Heb jij vaak last van kramp? Deze pijnlijke samentrekking van je spieren is een veelvoorkomend probleem bij voetballers. Maar gelukkig kun je dit oplossen met…
Het belang van rustdagen voor voetballers

Het belang van rustdagen voor je ontwikkeling

| Algemeen, Voeding | No Comments
Het belang van rustdagen voor je ontwikkeling Door sociale media kun je het idee krijgen dat het goed is om rustdagen over te slaan als je succesvol wilt worden. Deze…
topvoetballers met topfitheid boven de dertig jaar

De fitste voetballers boven de 35 jaar

| Algemeen, Conditie, Krachttraining, Mindset, Voeding | No Comments
De fitste voetballers boven de 30 jaar Fitheid heeft niks te maken met leeftijd, maar met jouw manier van leven. Om dat te bewijzen laten we je in dit artikel…
omega 3 voor voetballers

Dit is waarom voetballers visolie moeten gebruiken

| Algemeen, Voeding | No Comments
Dit is waarom voetballers omega-3 moeten gebruiken Als voetballer met ambitie vraag je elke training en wedstrijd weer het maximale van je lichaam. Daarom is het belangrijk dat je je lichaam…