AlgemeenVoeding

Dit is waarom Zlatan botste met bestuur van PSG

Zlatan groente fruit voeding voetbal

Dit is waarom Zlatan botste met bestuur van PSG


Zlatan Ibrahimovic botste in zijn tijd als speler van Paris Saint-Germain meerdere malen met de clubleiding. Hij noemde de gang van zaken ‘amateuristisch’ en stopte zijn ergernis niet onder stoelen of banken. Zlatan is een speler die alles uit zichzelf wil halen en dat verwacht hij ook van de mensen om hem heen. Waarom Zlatan nou precies botste met het bestuur van PSG? Lees het hieronder.

Voorbeeldprof

Zlatan is een absolute topspeler en voorbeeldprof. Ondanks dat hij soms bijzonder (irritant) gedrag vertoont, is hij ook een speler die het maximale uit zichzelf en zijn teamgenoten haalt. Niet voor niets is hij al jaren actief op topniveau en altijd enorm afgetraind.

Toen hij van Ajax naar Juventus ging maakte hij kennis met per gram afgewogen menu’s en leerde hij hoe belangrijk het is om het lichaam te voorzien van de juiste voedingsstoffen. Sindsdien eet hij al jaren gedisciplineerd en volgens strikte richtlijnen.

Amateuristisch gedrag in de wereldtop

Zlatan was dan ook erg verbaasd tijdens zijn periodes bij Manchester United en PSG over de manier waarop de maaltijden werden ingevuld. Hij begreep niet dat er bij absolute topclubs gegeten werd als amateurs.

Hij botste zelfs met de clubleiding van PSG toen hij klaagde over het ontbreken van groente en vers fruit op het trainingscomplex. Zlatan kreeg te horen dat de salarissen voor spelers oneindig zijn, maar dat het budget voor eten beperkt was tot 15 euro per speler per dag.

Naar de lokale markt

Dit accepteerde Zlatan niet en hij ging in discussie. Niet veel later trok de kok van de topclub uit Parijs er op uit om op een lokale markt in de buurt verse voedselproducten te kopen. Ondanks dat de Zweed al enkele jaren vertrokken is uit Frankrijk wordt er nog steeds elke dag vers fruit en groente aan de spelers voorgeschoteld.

Moet je je voorstellen hoeveel winst jij kunt behalen als je dagelijks gezond eet. We begrijpen dat dit soms lastig kan zijn. Daarom hebben wij FoodConcept voor jou gemaakt. Daarin vind je makkelijke manieren om snel vet te verliezen en spiermassa op te bouwen.

Lees meer over FoodConcept

 

Voorkom kramp als voetballer

Last van kramp tijdens de wedstrijd? Zo voorkom je het!

| Algemeen, Voeding | No Comments
Last van kramp tijdens de wedstrijd? Zo voorkom je het! Kramp tijdens een training of wedstrijd is erg vervelend. Naast dat het enorm pijnlijk kan zijn, kan het er ook…
Hoeveel water moet je drinken voor de wedstrijd?

Hoeveel water moet je drinken voor een wedstrijd?

| Algemeen, Voeding | No Comments
Hoeveel water moet je drinken voor een wedstrijd? Als de zomer echt op gang gekomen is betekent dat twee dingen: hittegolven èn de start van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Trainen…
Zlatan groente fruit voeding voetbal

Dit is waarom Zlatan botste met bestuur van PSG

| Algemeen, Voeding | No Comments
Dit is waarom Zlatan botste met bestuur van PSG Zlatan Ibrahimovic botste in zijn tijd als speler van Paris Saint-Germain meerdere malen met de clubleiding. Hij noemde de gang van…
Romelu Lukaku werkt aan zijn fitheid in de voorbereiding

Is jouw lichaamstype geschikt voor voetbal?

| Algemeen, Krachttraining, Voeding | No Comments
Is jouw lichaamstype geschikt voor voetbal? We kennen allemaal die ene teamgenoot die nooit naar de sportschool gaat maar het lichaam heeft van een fitnessmodel. Terwijl jij meerdere keren per…