Algemeen

Zo blijft Ronaldo topfit op zijn vakantie

Ronaldo topfit tijdens vakantie

Zo blijft Ronaldo topfit op zijn vakantie


Als je aan Cristiano Ronaldo denkt, dan denk je aan de ultieme voorbeeldprof die altijd topfit is. Hij is op 38-jarige leeftijd nog altijd extreem fit en dat is ook de reden waarom hij nog steeds bij de beste spelers van de wereld hoort. Maar hoe ouder je wordt, hoe meer je in jezelf moet investeren. Dus wat doet Ronaldo tijdens de vakantie? 

Korte vakantie

Doordat Ronaldo met het nationale team van Portugal op 9 juni nog 90 minuten in actie komt voor de Nations League, heeft hij pas op 10 juni officieel vakantie. Heel veel tijd om van zijn vrijheid te genieten heeft hij echter niet. De eerste training van Manchester United stond gepland op 27 juni. Dat is dus maar 17 dagen vakantie..

Trainen bij RCD Mallorca

Zoals je misschien al verwacht had bestaat een vakantie van Cristiano Ronaldo niet uit louter aan het zwembad liggen met een biertje of cocktail. De aanvaller ging naar Mallorca met z’n familie en maakte dagelijks gebruik van het trainingscomplex van RCD Mallorca om zichzelf fit te houden.

Op Instagram deelde Ronaldo dat hij op 19 juni alweer aan het trainen was. In de gym werkte hij veel aan lenigheid en het onderhouden van zijn core. Dat is een hele goede manier om je lichaam voor te bereiden op een zwaar seizoen.

Op sommige dagen ging hij het veld op om aan de slag te gaan met de bal. Hierbij lag de focus zowel op balgevoel als conditie. Als we Ronaldo een beetje kennen duurden dit soort sessies minstens 1,5 uur.

Verliezen van fitheid

Ronaldo heeft dus ongeveer 2 weken volledig rust genomen van de training. Dat is precies de tijd die wij ook aan onze voetballers aanraden. In die 2 weken zul je nauwelijks wat verliezen op het gebied van uithoudingsvermogen, maar heeft je lichaam wel voldoende tijd gehad om weer op te laden.

Na 2 weken is het belangrijk om weer rustig op te bouwen en toe te werken naar een topfitte versie van jezelf. Wij hebben daarvoor het PRE-SEASON programma gemaakt, waarin jij door middel van conditionele trainingen topfit gaat worden.

Download hier jouw conditieprogramma!

 

MEER VAN DIT SOORT BERICHTEN:

Wieffer en Zerrouki

Wieffer en Zerrouki: samen naar de top

| Algemeen, MotivatieMaandag | No Comments
Wieffer en Zerrouki: samen naar de top Ongeveer tweeënhalf jaar geleden waren Mats Wieffer en Ramiz Zerrouki niet goed genoeg voor het eerste elftal van FC Twente. Wieffer vertrok via…
Redouan El Yaakoubi

Redouan El Yaakoubi: van amateur naar aanvoerder in de Eredivisie

| Algemeen, MotivatieMaandag | No Comments
Redouan El Yaakoubi: van amateur naar aanvoerder in de Eredivisie Redouan El Yaakoubi kreeg pas op zijn 18e een kans in het profvoetbal bij Jong FC Utrecht.  Weinig mensen geloofden in…
Memphis mentaal sterk

Last van wedstrijdspanning? Doe dit!

| Algemeen, Mindset | No Comments
Last van wedstrijdspanning? Doe dit! Elke voetballer heeft weleens last (gehad) van wedstrijdspanning. De spanning kan afkomstig zijn van verschillende bronnen, zoals de druk om te winnen, de angst om…
omega 3 voor voetballers

Dit is waarom voetballers visolie moeten gebruiken

| Algemeen, Voeding | No Comments
Dit is waarom voetballers omega-3 moeten gebruiken Als voetballer met ambitie vraag je elke training en wedstrijd weer het maximale van je lichaam. Daarom is het belangrijk dat je je lichaam…