Skip to main content
AlgemeenVoeding

Last van kramp? Eet dit!

By 23 april 2024No Comments
Voeding om kramp te voorkomen

Last van kramp? Eet dit!


Heb jij vaak last van kramp? Deze pijnlijke samentrekking van je spieren is een veelvoorkomend probleem bij voetballers. Maar gelukkig kun je dit oplossen met een paar toevoegingen aan je voedingspatroon. In dit artikel vertellen we welke voedingsmiddelen helpen om kramp te voorkomen. 

Oorzaken van kramp

Herken je dit? Je geeft alles tijdens een wedstrijd en opeens voel je de kramp in je hamstring opkomen. Dat betekent vaak maar een ding: wisselen.

Tijdens een zware training of wedstrijd verlies je veel vocht en daardoor ook belangrijke mineralen, zoals magnesium. Natuurlijk kunnen er meerdere oorzaken zijn, maar grote kans dat het door een bepaalde mate van uitdroging komt. Vooral in de warme zomermaanden is de kans op uitdroging (en dus kramp) het grootst.

Je weet nu wat de oorzaak is, dus wat moet je doen om dit probleem te voorkomen?

4 tips om kramp tijdens wedstrijd te voorkomen

Eet dit en voorkom kramp

Wist je al dat een gezond voedingspatroon cruciaal is voor een succesvolle voetbalcarrière? Waarschijnlijk wel. Dit geldt ook voor het voorkomen van kramp.

Een uitgebalanceerd dieet met voldoende vitaminen en mineralen helpt bij het voorkomen van kramp en blessures. Voedingsmiddelen zoals bananen, aardappelen en groene bladgroenten zijn rijk aan kalium en magnesium. Daarnaast is het goed om altijd voor volkoren producten te kiezen (bijv. volkorenbrood/pasta) en dagelijks een handje vol ongezouten noten te eten.

Overige voedingsmiddelen die je regelmatig moet eten om kramp te voorkomen zijn: avocado, linzen, zoete aardappel spinazie en yoghurt.

Wil je een professioneel voedingsschema proberen? Klik hier!

LEES MEER OVER VOEDING:

Voeding om kramp te voorkomen

Last van kramp? Eet dit!

| Algemeen, Voeding | No Comments
Last van kramp? Eet dit! Heb jij vaak last van kramp? Deze pijnlijke samentrekking van je spieren is een veelvoorkomend probleem bij voetballers. Maar gelukkig kun je dit oplossen met…
Het belang van rustdagen voor voetballers

Het belang van rustdagen voor je ontwikkeling

| Algemeen, Voeding | No Comments
Het belang van rustdagen voor je ontwikkeling Door sociale media kun je het idee krijgen dat het goed is om rustdagen over te slaan als je succesvol wilt worden. Deze…
topvoetballers met topfitheid boven de dertig jaar

De fitste voetballers boven de 35 jaar

| Algemeen, Conditie, Krachttraining, Mindset, Voeding | No Comments
De fitste voetballers boven de 30 jaar Fitheid heeft niks te maken met leeftijd, maar met jouw manier van leven. Om dat te bewijzen laten we je in dit artikel…
omega 3 voor voetballers

Dit is waarom voetballers visolie moeten gebruiken

| Algemeen, Voeding | No Comments
Dit is waarom voetballers omega-3 moeten gebruiken Als voetballer met ambitie vraag je elke training en wedstrijd weer het maximale van je lichaam. Daarom is het belangrijk dat je je lichaam…