Skip to main content
AlgemeenMotivatieMaandag

Drie aanvallers die op late leeftijd zijn doorgebroken in het profvoetbal

By 3 januari 2022No Comments
3 laatbloeiers met scorend vermogen

Drie aanvallers die op late leeftijd zijn doorgebroken in profvoetbal


Wat hebben de aanvallers Henk Veerman, Carlos Bacca en Kieffer Moore gemeen? Naast het feit dat ze alledrie houden van scoren, zijn ze ook pas op late leeftijd doorgebroken in het profvoetbal. Het zijn stuk voor stuk echte laatbloeiers met ieder hun eigen verhaal. Speel jij in het amateurvoetbal en droom jij van een carriere als profvoetballer? Lees dan snel verder! (Dit artikel is onderdeel van #MOTIVATIEMAANDAG.) 

Henk Veerman: red zijn profcarrière in 10 minuten

Als jonkie speelde Henk Veerman in de 4e klasse zondag bij RKAV Volendam. Via het zaterdagelftal (hoofdklasse) voetbalde hij zich naar de profs van (Jong) Volendam. Maar daar leek zijn loopbaan te stranden. Volendam wilde Veerman laten gaan en de spits zou gaan voetballen bij amateurclub FC Lienden. Een memorabele invalbeurt bij het eerste tegen Achilles ’29, waarin hij in tien minuten tijd 4 keer scoorde, veranderde zijn wereld.
“Die invalbeurt veranderde alles. Ineens kon ik bij FC Volendam toch een redelijk contract krijgen, met een paar honderd euro extra, waardoor ik normaal kon leven. Ik hoefde dus toch niet te gaan werken en tekende bij.”

Veerman raakte daarna enorm op dreef bij Volendam en scoorde 16 keer in 21 wedstrijden. Genoeg om SC Heerenveen te overtuigen. De Friese ploeg haalde Veerman en na 3 seizoen vertrok hij naar de 2e Bundesliga om te gaan spelen voor St. Pauli. Tegenwoordig is hij weer actief in de Eredivisie voor SC Heerenveen.

Henk Veerman: van amateurs naar profvoetbal

Henk Veerman: van amateurs naar profvoetbal

Carlos Bacca: buschauffeur groeit uit tot topspits

Carlos Bacca speelde tot z’n 22e in lagere divisies van Colombia en Venezuela. Hij werkte daarnaast als assistent-buschauffeur om zijn familie te kunnen onderhouden. Op 23-jarige leeftijd debuteert hij bij Atletico Junior in het het Colombiaanse profvoetbal. Na twee succesvolle seizoenen wordt hij verkocht aan Club Brugge, waarna hij al snel uitgroeide tot topscorer van de Belgische competitie en zelfs verkozen werd tot ‘Voetballer van het Jaar’.

Na twee seizoenen maakte Bacca een toptransfer naar het Spaanse Sevilla, waar hij twee keer de Europa League mee wint. AC Milan kocht twee seizoenen later de aanvaller voor maar liefst 30 miljoen euro. Tegenwoordig staat de aanvaller op 35-jarige leeftijd nog onder contract bij Villareal.

Carlos Bacca: “Toen ik werkte als buschauffeur geloofde ik niet meer in een carrière als profvoetballer. Als 20-jarige krijg je niet snel meer een kans, maar gelukkig kwam die mogelijkheid op mijn pad en heb ik het met beide handen aangepakt. Ik ben enorm dankbaar en zal vanwege mijn achtergrond altijd nederig blijven.”⠀

Carlos Bacca: van buschauffeur naar topaanvaller

Carlos Bacca: van buschauffeur naar topaanvaller

Kieffer Moore: van reddingsbrigade naar EK

Kieffer Moore speelde tot z’n 21e op amateurniveau in Engeland en werkte daarnaast bij de reddingsbrigade. Na een mislukt en kortstondig avontuur bij profclubs Yeovil Town (3e niveau) en het Noorse Viking FK keerde hij op 23-jarige leeftijd weer terug naar de amateurs in Engeland.

Wanneer Moore 25 jaar(!) is krijgt hij wederom een kans in het profvoetbal, dit keer bij het Engelse Ipswich Town in the Championship (2e niveau). Na een tijdje krijgt hij zijn kans in het elftal en die benut hij volledig door veel te scoren, waarna hij verkocht wordt voor 3 miljoen pond aan Barnsley.

Bij Wigan Athletic en Cardiff City bleef de aanvaller zich ontwikkelen en speelde hij zichzelf in de kijker bij het nationale team van Wales. In 3 jaar tijd van amateurvoetbal naar samenspelen met Gareth Bale. Met Wales nam hij deze zomer deel aan het EK en daar maakte hij ook indruk. In drie poulewedstrijden kwam hij in actie, waarin hij eenmaal wist te scoren. Wat een geweldig verhaal!

Zelf zegt hij over zijn bijzondere verhaal: “Opklimmen in het amateurvoetbal is enorm moeilijk, maar ik heb altijd geloofd dat keihard werken beloond zal worden. Ook heb ik altijd geloofd dat het mij zou lukken om te slagen als voetballer. Niks zou mij kunnen tegenhouden en stap voor stap is het gelukt.”

Kieffer Moore: laatbloeier op EK

Kieffer Moore: laatbloeier op EK

Download hier jouw persoonlijke plan voor succes!

 

MEER VAN DIT SOORT BERICHTEN:

Wil jij prof worden? Belangrijke tip van Jürgen Klopp!

Wil jij prof worden? Belangrijke tip van Jürgen Klopp!

| Algemeen, MotivatieMaandag | No Comments
Wil jij prof worden? Belangrijke tip van Jürgen Klopp! Heb jij de droom om profvoetballer te worden? Ongeacht hoe oud je bent, er zijn bepaalde dingen die je moet doen…
Scott McTominay groeispurt

Dit is waarom Scott McTominay niet voetbalde tussen zijn 16e en 18e

| Algemeen, MotivatieMaandag | No Comments
Dit is waarom Scott McTominay niet voetbalde tussen zijn 16e en 18e Tegenwoordig is Scott McTominay een belangrijke speler van Manchester United, maar hiervoor heeft hij grote obstakels moeten overwinnen.…
deze obstakels overwon Ronaldo op hele jonge leeftijd

Onder deze bizarre omstandigheden groeide Ronaldo op

| Algemeen, MotivatieMaandag | No Comments
Onder deze bizarre omstandigheden groeide Ronaldo op Heb jij het weleens moeilijk of het gevoel dat een carrière als profvoetballer onmogelijk is? Na het lezen van dit verhaal weet je…
Vergroot de kans om profvoetballer te worden.

Zo vergroot je de kans om profvoetballer te worden

| Algemeen, Mindset, MotivatieMaandag | No Comments
Zo vergroot je de kans om profvoetballer te worden De kans om profvoetballer te worden is statistisch gezien 1 op 10.000. Gelukkig zijn er meerdere dingen die je kunt doen…