Skip to main content
Algemeen

De routines die Sergio Ramos succesvol maken

By 25 april 2020juni 2nd, 2020No Comments

De routines die Sergio Ramos succesvol maken

 

Volg ons op Instagram en ontvang dagelijks waardevolle tips en motivatie!


Sergio Ramos is één van de beste verdedigers van de wereld. Met zijn 22 rode kaarten en theatrale gedrag zorgt hij bij menig voetballiefhebber voor irritatie, maar bovenal is hij een waanzinnig goede en succesvolle voetballer. De speler van Real Madrid heeft alles gewonnen, maar blijft gemotiveerd om de beste te zijn. In een interview met ‘Highsnobiety’ vertelt Ramos over wat hij hier allemaal voor doet.

Ochtendroutine

Zo vertelt hij bijvoorbeeld over zijn ochtendroutine. “Meteen na het wakker worden ga ik douchen en luister ik naar opzwepende muziek,” zegt hij. “Ik neem afscheid van mijn familie en rij vervolgens naar het trainingscomplex van Real Madrid, waar we gezamenlijk ontbijten.”

Waar wielrenners ‘s morgens al aan de pasta zitten, houdt Sergio het bij een wat simpeler ontbijt. “Meestal neem ik een koffie met wat volkoren brood. Deze beleg ik eiwitrijk met bijvoorbeeld kalkoen, ei. Daarnaast neem ik altijd nog wat fruit,” legt hij uit. “Het is een gezond en voedingsrijk ontbijt. Als er geen teamtraining gepland staat, neem ik meestal een iets lichter ontbijt.”

Instagram @SergioRamos

Extra trainingen

Er wordt vaak gezegd dat voetballers weinig trainen en soms zelfs een beetje lui zijn. Als je dit leest en VoetbalOntwikkeling op de voet volgt, weet je ongetwijfeld dat er meer dan genoeg spelers zijn die ook voor zichzelf trainen. Een blik op zijn Instagram en je weet wat Sergio Ramos op zijn vrije dagen doet.

“De trainingen die ik thuis doe zijn gefocust op functionele (corestabiliteit en full-body kracht) en geïsoleerde oefeningen (waarbij hij spiergroepen geïsoleerd traint), waarbij ik altijd afsluit met wat cardio.”

Natuurlijk is er daarna tijd voor ontspanning. “Muziek is erg belangrijk voor mij, het is mijn manier van leven. Het motiveert mij, verandert mijn humeur, en helpt mij om voetbal even te vergeten als ik thuis ben.”

We kunnen wel stellen dat veel spelers een voorbeeld kunnen nemen aan de ultieme prof Sergio Ramos.

MEEST GELEZEN BERICHTEN:

Hoe herstel je optimaal na een zware sprint of loopvorm?

In welke houding herstel je optimaal na een zware sprint?

| Algemeen, Conditie | No Comments
In welke houding herstel je optimaal na een zware sprint? Herken je dit? Na een zware sprint of loopvorm is je hartslag erg hoog en is het moeilijker om goed…
Zo train je sprongkracht

Doe deze oefeningen voor meer sprongkracht

| Algemeen, Krachttraining | No Comments
Doe deze oefeningen voor meer sprongkracht Weet jij welke twee oefeningen cruciaal zijn voor meer sprongkracht? Na het lezen van dit artikel kun je meteen aan de slag en win…
De fysieke progressie van Lamine Yamal

Zo kreeg Lamine Yamal zeven kilo spieren erbij

| Algemeen, Krachttraining | No Comments
Zo kreeg Lamine Yamal zeven kilo spieren erbij Toptalent Lamine Yamal komt de laatste tijd echt goed op gang. Niet alleen maakt hij naam voor zichzelf als een sleutelspeler voor…
Voetballen tijdens de Ramadan: 5 tips voor succes

Voetballen tijdens de Ramadan: 5 tips voor succes

| Algemeen, Mindset | No Comments
Voetballen tijdens de Ramadan: 5 tips voor succes De Ramadan is weer begonnen en voor veel voetballers kan het balanceren van vasten en voetballen een uitdaging zijn. Met de juiste…