Skip to main content
Algemeen

De routines die Sergio Ramos succesvol maken

By 25 april 2020juni 2nd, 2020No Comments

De routines die Sergio Ramos succesvol maken

 

Volg ons op Instagram en ontvang dagelijks waardevolle tips en motivatie!


Sergio Ramos is één van de beste verdedigers van de wereld. Met zijn 22 rode kaarten en theatrale gedrag zorgt hij bij menig voetballiefhebber voor irritatie, maar bovenal is hij een waanzinnig goede en succesvolle voetballer. De speler van Real Madrid heeft alles gewonnen, maar blijft gemotiveerd om de beste te zijn. In een interview met ‘Highsnobiety’ vertelt Ramos over wat hij hier allemaal voor doet.

Ochtendroutine

Zo vertelt hij bijvoorbeeld over zijn ochtendroutine. “Meteen na het wakker worden ga ik douchen en luister ik naar opzwepende muziek,” zegt hij. “Ik neem afscheid van mijn familie en rij vervolgens naar het trainingscomplex van Real Madrid, waar we gezamenlijk ontbijten.”

Waar wielrenners ‘s morgens al aan de pasta zitten, houdt Sergio het bij een wat simpeler ontbijt. “Meestal neem ik een koffie met wat volkoren brood. Deze beleg ik eiwitrijk met bijvoorbeeld kalkoen, ei. Daarnaast neem ik altijd nog wat fruit,” legt hij uit. “Het is een gezond en voedingsrijk ontbijt. Als er geen teamtraining gepland staat, neem ik meestal een iets lichter ontbijt.”

Instagram @SergioRamos

Extra trainingen

Er wordt vaak gezegd dat voetballers weinig trainen en soms zelfs een beetje lui zijn. Als je dit leest en VoetbalOntwikkeling op de voet volgt, weet je ongetwijfeld dat er meer dan genoeg spelers zijn die ook voor zichzelf trainen. Een blik op zijn Instagram en je weet wat Sergio Ramos op zijn vrije dagen doet.

“De trainingen die ik thuis doe zijn gefocust op functionele (corestabiliteit en full-body kracht) en geïsoleerde oefeningen (waarbij hij spiergroepen geïsoleerd traint), waarbij ik altijd afsluit met wat cardio.”

Natuurlijk is er daarna tijd voor ontspanning. “Muziek is erg belangrijk voor mij, het is mijn manier van leven. Het motiveert mij, verandert mijn humeur, en helpt mij om voetbal even te vergeten als ik thuis ben.”

We kunnen wel stellen dat veel spelers een voorbeeld kunnen nemen aan de ultieme prof Sergio Ramos.

MEEST GELEZEN BERICHTEN:

Vier dingen waar scouts op letten bij jeugdspelers

| Algemeen | No Comments
Vier dingen waar scouts op letten bij jeugdspelers Heb jij de droom om profvoetballer te worden, maar ben je nog niet gescout? Niet getreurd, er is nog hoop. Er zijn…
Mentale eigenschappen van Ronaldo

Deze mentale eigenschappen heb jij nodig voor het profvoetbal

| Algemeen, Mindset | No Comments
Deze mentale eigenschappen heb jij nodig voor het profvoetbal Er zijn ontelbaar veel jongens en meisjes met voldoende talent om het profvoetbal te halen. Echter realiseert maar een heel klein…
Mark van Bommel over voetballen in de top

Dit is hoe het leven van een topvoetballer eruit ziet

| Algemeen, Mindset | No Comments
Dit is hoe het leven van een topvoetballer eruit ziet Als je dit leest is de kans groot dat je droomt van een leven als profvoetballer. Misschien droom je zelfs…
Bijzonder verhaal van Ajax-aanwinst Akpom

Het bijzondere verhaal van Ajax-aanwinst Akpom

| Algemeen, Mindset, MotivatieMaandag | No Comments
Het bijzondere verhaal van Ajax-aanwinst Akpom Ruim een jaar geleden leek de veelbelovende carrière van Ajax-aanwinst Chuba Akpom bijna voorbij. Nadat hij terugkwam van een verhuurperiode in Griekenland, moest hij…