Skip to main content
AlgemeenMotivatieMaandag

Het inspirerende verhaal van laatbloeier en Atletico-verdediger Felipe (31)

By 24 januari 2021No Comments
Felipe Augusto Atletico Madrid

Het inspirerende verhaal van laatbloeier en Atletico-verdediger Felipe (31)


Felipe Augusto de Almeida Monteiro is het levende bewijs dat niets onmogelijk is in de voetbalwereld. Felipe is tegenwoordig een belangrijke schakel in de verdediging van Atletico Madrid, maar was 10 jaar geleden nog geen profvoetballer. Hieronder vertellen we zijn bijzondere en inspirerende verhaal.

Stoppen met voetbal

Felipe speelde als kind meerdere sporten, waarbij de focus het meeste lag op basketbal en volleybal. Voetbal had niet echt zijn voorkeur en hij dacht er over na om daarmee te stoppen. Stages bij profclubs (waaronder Corinthians) waren geen succes geworden en als amateurvoetballer verdiende hij geen geld. Een baantje als maaltijdbezorger zorgde ervoor dat hij wat inkomen had. ‘Toen ik 18 jaar was had ik niet het idee dat ik ooit iets zou kunnen bereiken in het voetbal. Ik werd steeds ouder en ik moest geld verdienen om te kunnen leven. Ik wilde niet afhankelijk zijn van mijn ouders en ging daarom op zoek naar werk.’

Op 20-jarige leeftijd komt de verdediger bij União FC terecht, dat uitkomt op het 4e niveau van Brazilië. Hier start zijn sprookje.

Uitblinker in oefenwedstrijd

In de voorbereiding op het seizoen 2011-2012 speelt Felipe met zijn team tegen Atletico Bragantino en in die wedstrijd maakt hij veel indruk op hun trainer. Bragantino is actief op het 2e profniveau en zoekt naar een centrale verdediger, en daarom wordt Felipe na de wedstrijd vastgelegd. 

Op 22-jarige leeftijd maakt Felipe zijn debuut in het profvoetbal en hij groeit in zijn eerste seizoen meteen uit tot basisspeler. Meerdere Braziliaanse clubs op het hoogste niveau zijn na afloop van het seizoen geïnteresseerd in deze laatbloeier, en uiteindelijk tekent hij bij Corinthians, de club die hem vroeger als jeugdspeler niet goed genoeg vond.

Felipe Augusto

#MotivatieMaandag op Instagram van @VoetbalOntwikkeling

Geduld, hard werken en geloof betalen zich uit

In zijn eerste seizoen bij de Braziliaanse topclub maakt Felipe teveel fouten en komt hij niet meer dan 80 minuten in actie. Ook de  2 seizoenen daarna zijn geen succes, waarbij de verdediger nauwelijks aan spelen toekomt. Hij bleef echter in zichzelf geloven, trainde keihard om zichzelf te verbeteren en aan het eind van zijn derde seizoen veroverde hij eindelijk een basisplaats. Ook het seizoen daarop blijft Felipe basisspeler en speelt hij een belangrijke rol in het kampioenschap. De Portugese topclub FC Porto ziet in hem een versterking en betaalt uiteindelijk 6 miljoen euro om de Braziliaan in te lijven. De verdediger is dan ‘al’ 27 jaar.

Door keiharde tackles, agressief gedrag en vele opstootjes maakt Felipe zich populair bij de fans van FC Porto, maar wordt hij zeer gehaat door de aanhang van de tegenstanders. Desondanks krijgt hij een plek in het ‘Team van het Jaar’ en roept de bondscoach van de nationale ploeg van Brazilië hem op voor interlands tegen de Verenigde Staten en El Salvador. Hij maakt zijn debuut en zal daarna nog meerdere keren deel uitmaken van de Braziliaanse ploeg.

Opvolger van een clublegende in Madrid

Toen Diego Godin vertrok naar Internazionale Milaan was het voor Atletico Madrid-trainer Diego Simeone meteen duidelijk wie zijn opvolger moest worden. Uiteindelijk werd er 20 miljoen euro neergelegd voor Felipe, die daarmee op 30-jarige leeftijd de duurste verdediger ooit van de club werd. Hij maakte die status meteen waar en is tegenwoordig een onmisbare schakel in de defensie van Atletico, dat koploper is in de Spaanse competitie.

Veel amateurvoetballers zullen op 18-jarige leeftijd niet meer geloven in een profcarrière. Dit verhaal geeft echter aan dat er ontzettend veel mogelijk is, zolang je maar weigert om op te geven. Er kunnen elk moment kansen op je pad komen dus zorg dat je er klaar voor bent. Wie weet ben jij dan het volgende succesverhaal!

 

Download ons gratis e-book en ontvang exclusieve adviezen!

 

MEER VAN DIT SOORT BERICHTEN:

Bijzonder verhaal van Ajax-aanwinst Akpom

Het bijzondere verhaal van Ajax-aanwinst Akpom

| Algemeen, Mindset, MotivatieMaandag | No Comments
Het bijzondere verhaal van Ajax-aanwinst Akpom Ruim een jaar geleden leek de veelbelovende carrière van Ajax-aanwinst Chuba Akpom bijna voorbij. Nadat hij terugkwam van een verhuurperiode in Griekenland, moest hij…
De voetbaldroom van Younes Taha ging via Zwolle naar FC Twente

Zo is de voetbaldroom van Younes Taha werkelijkheid geworden

| Algemeen, MotivatieMaandag | No Comments
Zo is de voetbaldroom van Younes Taha werkelijkheid geworden Toen Younes Taha amper drie jaar geleden nog bij amateurclub de Volewijckers speelde, begreep niemand zijn grote voetbaldroom. Zijn moeder wilde dat…
Zo word jij op late leeftijd alsnog profvoetballer

Zo word jij op late leeftijd alsnog profvoetballer

| Algemeen, Mindset, MotivatieMaandag | No Comments
Zo word jij op late leeftijd alsnog profvoetballer Als voetballer is het je droom om te worden gescout door een profclub. Hoewel het minder gebruikelijk is, is het nog steeds…
Wieffer en Zerrouki

Wieffer en Zerrouki: samen naar de top

| Algemeen, MotivatieMaandag | No Comments
Wieffer en Zerrouki: samen naar de top Ongeveer tweeënhalf jaar geleden waren Mats Wieffer en Ramiz Zerrouki niet goed genoeg voor het eerste elftal van FC Twente. Wieffer vertrok via…

 

Leave a Reply