Skip to main content
AlgemeenMotivatieMaandag

Redouan El Yaakoubi: van amateur naar aanvoerder in de Eredivisie

By 30 januari 2023maart 4th, 2024No Comments

Redouan El Yaakoubi: van amateur naar aanvoerder in de Eredivisie


Redouan El Yaakoubi kreeg pas op zijn 18e een kans in het profvoetbal bij Jong FC Utrecht.  Weinig mensen geloofden in hem en hij werd meerdere keren afgewezen bij profclubs. Deze laatbloeier is desondanks tegenwoordig aanvoerder van Excelsior in de Eredivisie. Speel jij in het amateurvoetbal en droom jij van een carrière als profvoetballer? Lees dan snel verder! (Dit artikel is onderdeel van #MOTIVATIEMAANDAG.) 

Zeven keer afgewezen

Als jochie van 8 werd hij gescout bij de plaatselijke amateurclub en door PSV uitgenodigd voor een stage. “Dat liep op niks uit, maar zo kwam ik wel in het vizier bij USV Elinkwijk, een club met een heel goede jeugdopleiding. Daar heb ik tien jaar gespeeld.

In die tijd heeft hij zes keer stage gelopen bij de jeugd van FC Utrecht, maar telkens werd El Yaakoubi afgewezen. Op 17-jarige leeftijd maakte hij de overstap naar VV De Meern. “We promoveerden naar de derde divisie en omdat ik een behoorlijk aandeel had in die promotie, werd ik gevraagd voor Jong Utrecht.” In totaal werd El Yaakoubi dus zeven keer (!) afgewezen voordat hij de overstap maakte naar een profclub.

Bij VV De Meern verdiende hij geld, maar bij FC Utrecht moest hij genoegen nemen met een reiskostenvergoeding. Sterker nog, hij was de enige speler in het beloftenelftal zonder contract. “Dat heb ik losgelaten, ik ben voor de kans gegaan, want ik wilde naar dat profniveau. Van twee keer in de week trainen ging ik naar zeven of acht keer per week. Mijn bijbaantje bij Dirk van den Broek zegde ik op, ik stopte met mijn studie aan de universiteit. Ik moest deze kans pakken.”

En met succes, want twee maanden later kreeg hij alsnog zijn profcontract.

Via een omweg naar de Eredivisie

Tot een debuut in de Eredivisie voor FC Utrecht leidde het niet en in 2019 stapte hij over naar Telstar. Daar werd hij een belangrijke speler en na twee goede seizoenen tekende hij bij Excelsior Rotterdam. Afgelopen seizoen promoveerden ze naar de Eredivisie en daarin speelde de verdediger een grote rol. Dit seizoen is El Yaakoubi op 26-jarige leeftijd dus aanvoerder in de Eredivisie en houdt hij zich knap staande. Zijn geheim?

“Het is de kunst om met tegenslag om te gaan. Als je een droom hebt, moet je er hard voor gaan. Dus op tijd komen, alles geven, doen wat er van je gevraagd wordt, naar je taak voetballen. Zorg dat je elke kans benut.” (Bron: RTL Nieuws)

 

Download hier jouw persoonlijke plan voor succes!

 

MEER VAN DIT SOORT BERICHTEN:

Wil jij prof worden? Belangrijke tip van Jürgen Klopp!

Wil jij prof worden? Belangrijke tip van Jürgen Klopp!

| Algemeen, MotivatieMaandag | No Comments
Wil jij prof worden? Belangrijke tip van Jürgen Klopp! Heb jij de droom om profvoetballer te worden? Ongeacht hoe oud je bent, er zijn bepaalde dingen die je moet doen…
Scott McTominay groeispurt

Dit is waarom Scott McTominay niet voetbalde tussen zijn 16e en 18e

| Algemeen, MotivatieMaandag | No Comments
Dit is waarom Scott McTominay niet voetbalde tussen zijn 16e en 18e Tegenwoordig is Scott McTominay een belangrijke speler van Manchester United, maar hiervoor heeft hij grote obstakels moeten overwinnen.…
deze obstakels overwon Ronaldo op hele jonge leeftijd

Onder deze bizarre omstandigheden groeide Ronaldo op

| Algemeen, MotivatieMaandag | No Comments
Onder deze bizarre omstandigheden groeide Ronaldo op Heb jij het weleens moeilijk of het gevoel dat een carrière als profvoetballer onmogelijk is? Na het lezen van dit verhaal weet je…
Vergroot de kans om profvoetballer te worden.

Zo vergroot je de kans om profvoetballer te worden

| Algemeen, Mindset, MotivatieMaandag | No Comments
Zo vergroot je de kans om profvoetballer te worden De kans om profvoetballer te worden is statistisch gezien 1 op 10.000. Gelukkig zijn er meerdere dingen die je kunt doen…