Skip to main content
AlgemeenMindset

Verbeter jouw discipline met deze 5 tips

By 10 augustus 2021No Comments
Verbeter jouw discipline met deze 5 tips

Verbeter jouw discipline met deze 5 tips


Heb jij wel eens moeite om afspraken -binnen of buiten het veld- na te komen? Voetballers zonder discipline zul je in de top niet tegenkomen. Het is namelijk een van de belangrijkste voorwaarden om succesvol te worden. PSV-trainer Roger Schmidt beschrijft discipline als ‘de betrouwbaarheid van een speler’. Discipline kun je trainen door bepaalde routines in je leven toe te passen. In dit artikel lees je 5 tips om jouw discipline te verbeteren.

#1: Plan jouw week op zondag 

Maak er een gewoonte van om elke zondagavond een planning te maken voor de nieuwe week. Beschrijf het zo gedetailleerd mogelijk. Wanneer moet je naar school of werk? Welke uren heb je beschikbaar om naar de gym te gaan? Schrijf het op in een agenda of A4-papier. Als je voor de hele week je doelen en plannen hebt opgeschreven zet je er jouw handtekening onder. Je hebt nu de afspraak met jezelf gemaakt om alles te doen wat je hebt opgeschreven.

#2: Ga elke avond op dezelfde tijd slapen

Je lichaam houdt van een duidelijk ritme. Probeer daarom elke avond rond dezelfde tijd naar bed te gaan. Je zult makkelijker in slaap vallen en ook de kwaliteit van je slaap zal hierdoor verbeteren. Lees eventueel een boek of neem de tijd om even rustig te mediteren. Laat je telefoon beneden of doe hem uit.

#3: Sta elke ochtend op dezelfde tijd op

Eigenlijk geldt voor deze tip hetzelfde. Je lichaam zal veel beter functioneren wanneer het een vaste tijd van slapen en opstaan heeft. Dit heeft te maken met jouw biologische klok. Zorg dat je elke nacht 8 tot 9 uur kunt slapen. Meer is niet nodig, dus blijf niet te lang in bed hangen. Je zult merken dat je na verloop van tijd automatisch fris en opgewekt wakker wordt. Een goed begin van de dag!

#4: Eet op vaste momenten

Als je veel traint en bezig bent is het belangrijk om jouw energieniveau gedurende de dag op peil te houden. Eet daarom elke 3-4 uur een (kleine) maaltijd. Probeer het zo eiwitrijk mogelijk te maken. Ook hierbij is het belangrijk dat je zoveel mogelijk dezelfde tijdstippen aanhoudt. Jouw lichaam zal zich hier op instellen en jouw maaltijden beter verteren. Voordeel van vaste eetmomenten is dat je de tijd hebt om gezonde producten te kiezen. Wil je meer weten over gezonde voeding voor voetballers? Klik dan hier.

#5: Schrijf elke ochtend op wat je die dag wilt bereiken

Als het goed is heb je op zondag een planning voor de hele week gemaakt. Kijk hier elke ochtend even naar en omcirkel de belangrijkste taken van die dag. Daardoor neemt je focus en motivatie toe. Als je met een duidelijk doel de dag begint wordt alles zoveel makkelijker. Heb je een taak of doel voltooid? Vink het dan af. Dit zal je veel voldoening en rust geven. Je kunt dit eventueel ook doen voordat je gaat slapen.

Deze tips zullen je helpen om gedisciplineerder door het leven te gaan. Het resultaat is dat je veel succesvoller zult worden in alles wat je doet. In het begin zal het misschien even moeilijk zijn om deze tips toe te passen, maar probeer het 30 dagen. Wij garanderen jou dat je dan meer succes, geluk en ontwikkeling zult ervaren.

 

MEER VAN DIT SOORT BERICHTEN:

Dit is de perfecte krachttraining voor voetballers

Dit is de perfecte krachttraining voor voetballers!

| Algemeen, Krachttraining | No Comments
Dit is de perfecte krachttraining voor voetballers! Krachttraining is cruciaal voor voetballers om hun prestaties op het veld te verbeteren. Veel voetballers trainen echter als bodybuilders en dat is een…
Wil jij prof worden? Belangrijke tip van Jürgen Klopp!

Wil jij prof worden? Belangrijke tip van Jürgen Klopp!

| Algemeen, MotivatieMaandag | No Comments
Wil jij prof worden? Belangrijke tip van Jürgen Klopp! Heb jij de droom om profvoetballer te worden? Ongeacht hoe oud je bent, er zijn bepaalde dingen die je moet doen…
Belang van goede conditie voor voetballers

Zo word je een topfitte voetballer

| Algemeen, Conditie | No Comments
Zo word je een topfitte voetballer Om succes te behalen als voetballer moet je topfit zijn. Dat betekent niet alleen een goed uithoudingsvermogen, maar ook het vermogen om in korte…
Scott McTominay groeispurt

Dit is waarom Scott McTominay niet voetbalde tussen zijn 16e en 18e

| Algemeen, MotivatieMaandag | No Comments
Dit is waarom Scott McTominay niet voetbalde tussen zijn 16e en 18e Tegenwoordig is Scott McTominay een belangrijke speler van Manchester United, maar hiervoor heeft hij grote obstakels moeten overwinnen.…