Skip to main content
AlgemeenMindset

Waarom lezen jou een betere voetballer maakt!

By 2 juni 2021juni 5th, 2021No Comments
Voordeel van lezen voor voetballers

Waarom lezen jou een betere voetballer maakt!


Wist je dat het lezen van boeken kan bijdragen aan je ontwikkeling als voetballer? Waarschijnlijk heb je niet zulke goede ervaringen met het lezen van boeken, doordat je verplicht saaie verhalen moest lezen voor school. Lezen kan echter ook heel leuk en effectief zijn. Lees in dit artikel hoe jij een betere voetballer wordt door boeken.  

Lezen houdt je hersenen in vorm. 

Voetbal speel je niet alleen met je voeten, maar vooral met je hoofd. Tijdens een wedstrijd moet je voortdurend de juiste keuze maken en de omgeving scannen. Je hersenen moeten dus ook in topvorm zijn als je top wilt presteren.

De zenuwcellen in je hersenen hebben het nodig om geactiveerd te worden. Door te lezen activeer en stimuleer je bepaalde hersengebieden waardoor je geprikkeld en uiteindelijk slimmer wordt. Je hersenen groeien dus doordat ze tijdens het lezen moeite moeten doen. Televisie kijken zorgt daarentegen juist voor een afname.

Emoties beter onder controle

Door te lezen leer je beter om te gaan met je emoties. Lezen activeert netwerken in je brein die ook het reguleren van emoties als functie hebben. Hoe meer je die gebieden traint, hoe beter je controle houdt over je emoties en de mate waarin je in de stress schiet. Jonge voetballers zijn vaak nog heel impulsief, maar door veel te lezen gaan ze beter nadenken over wat ze doen.

Sneller beslissingen nemen op het veld.

De verbindingen in je hersenen groeien door tot je 30ste levensjaar. Als je daar een optimale stimulans aan wilt geven, is lezen een geweldig middel. Het is niet zomaar vervangbaar door iets anders, juist omdat lezen een beroep doet op zo veel vaardigheden van je brein. Onderzoek heeft uitgewezen dat lezen zorgt voor een sterkere verbinding tussen visuele informatieverwerking (waar staan mijn medespelers op het veld?) en cognitieve controle (kan ik de juiste keuze maken?). Hoe sterker deze verbinding is, hoe sneller en beter jij kunt beslissen tijdens wedstrijden.

Je leert hoe succesvolle voetballers denken

Door het lezen van boeken over succesvolle voetballers of ondernemers ontdek je de geheimen van hun succes. Iedereen aan de top heeft tegenslagen en moeilijke momenten gehad. In een biografie vertellen ze vaak hoe ze hier mee om zijn gegaan en daar kun jij dus van leren. Zlatan Ibrahimovic, Cristiano Ronaldo en Memphis Depay hebben bijvoorbeeld hele interessante boeken over hun carrière geschreven.

Ook kan het heel nuttig zijn om boeken over mindset, krachttraining en voeding te lezen. Deze onderwerpen zijn van cruciaal belang om te slagen als voetballer en kunnen op de lange termijn voor jou een groot verschil maken. Wij raden je aan om van voetbal een studie te maken en zoveel mogelijk informatie te verzamelen. Dit zal uiteindelijk beloond worden.

Enkele boeken over voetballers die interessant zijn voor jou:

  1. Johan Cruijff
  2. Kylian Mbappe
  3. Lionel Messi
  4. Zinedine Zidane
  5. Abdelhak Nouri
Lees hier alles wat je moet weten over voeding voor voetballers!

 

MEER VAN DIT SOORT BERICHTEN:

Dit is de perfecte krachttraining voor voetballers

Dit is de perfecte krachttraining voor voetballers!

| Algemeen, Krachttraining | No Comments
Dit is de perfecte krachttraining voor voetballers! Krachttraining is cruciaal voor voetballers om hun prestaties op het veld te verbeteren. Veel voetballers trainen echter als bodybuilders en dat is een…
Wil jij prof worden? Belangrijke tip van Jürgen Klopp!

Wil jij prof worden? Belangrijke tip van Jürgen Klopp!

| Algemeen, MotivatieMaandag | No Comments
Wil jij prof worden? Belangrijke tip van Jürgen Klopp! Heb jij de droom om profvoetballer te worden? Ongeacht hoe oud je bent, er zijn bepaalde dingen die je moet doen…
Belang van goede conditie voor voetballers

Zo word je een topfitte voetballer

| Algemeen, Conditie | No Comments
Zo word je een topfitte voetballer Om succes te behalen als voetballer moet je topfit zijn. Dat betekent niet alleen een goed uithoudingsvermogen, maar ook het vermogen om in korte…
Scott McTominay groeispurt

Dit is waarom Scott McTominay niet voetbalde tussen zijn 16e en 18e

| Algemeen, MotivatieMaandag | No Comments
Dit is waarom Scott McTominay niet voetbalde tussen zijn 16e en 18e Tegenwoordig is Scott McTominay een belangrijke speler van Manchester United, maar hiervoor heeft hij grote obstakels moeten overwinnen.…