Skip to main content
Algemeen

6 tips voor voetballers tijdens de Ramadan

By 21 april 2021No Comments
Tips voor Voetbal en Ramadan

6 tips voor voetballers tijdens de Ramadan


Moslims overal ter wereld zijn begonnen aan de islamitische vastenperiode, de Ramadan. Er mag dan niet gegeten en gedronken worden van zonsopgang tot -ondergang. Voor voetballers kan dit een extra zware periode zijn, aangezien voeding en slaap belangrijke pijlers zijn om te presteren. In dit artikel een paar belangrijke tips voor voetballers om zo goed mogelijk te presteren tijdens de Ramadan. 

Doe tweemaal per dag een powernap

Aangezien je aanzienlijk minder slaapt tijdens de Ramadan is het belangrijk om gedurende de dag tweemaal een powernap te doen. Zorg dat je 20 tot (maximaal) 25 minuten rustig gaat liggen in een donkere ruimte. Voorkom externe prikkels door je telefoon weg te leggen en een rustige plek op te zoeken. Focus op je ademhaling of luister naar meditatieve muziek.

Train in de avond

Als je kunt kiezen raden wij aan om zoveel mogelijk in de avond te trainen. Hoe sneller je na afloop van de training kunt eten, hoe beter je zult herstellen. Daarnaast heb je op deze manier gedurende de dag voldoende energie voor je dagelijkse taken.

Hou een vaste structuur aan

Het is erg belangrijk om een vaste structuur gedurende de dagen aan te houden. Zorg dat je overdag zoveel mogelijk je normale leven blijft volgen, waarbij je tweemaal de tijd neemt voor een powernap van 20 tot 25 minuten. Plan je trainingen bij voorkeur in de avond.

Focus op optimale eiwit-inname

Het is belangrijk om tijdens de eetperiode de focus te leggen op eiwitten. Vasten vraagt erg veel van je spieren en daarom is het goed om meerdere eiwitrijke maaltijden te nuttigen. Daarnaast zul je hierdoor gedurende de dag een ‘voller’ gevoel hebben.

Ga voor goede calorieën

Na zonsondergang komen er traditiegetrouw allerlei lekkere (en zoete) snacks op tafel. Enorm lekker, maar niet zo handig voor je lichaam. Na een periode van vasten heeft je lichaam behoefte aan voeding met een hoge voedingswaarde. Denk aan ‘langzame’ koolhydraten, eiwitten en gezonde vetten. Daarnaast bevatten voedzame producten ook essentiële vitaminen en mineralen. Deze zijn onmisbaar voor voetballers tijdens de Ramadan. Uiteraard hoort een lekkere snack bij de vastenmaand, maar zorg dus ook dat je motor met de juiste brandstof wordt gevuld.

Slik Omega-3 supplementen

Het is voor veel mensen moeilijk om voldoende Omega-3 binnen te krijgen. Deze gezonde vetten zitten voornamelijk in vette vis en zijn een belangrijke energiebron voor verschillende cruciale processen in je lichaam. Wij raden je aan om supplementen te slikken, zodat je toch deze belangrijke voedingstoffen kunt innemen. Deze zijn goedkoop en makkelijk verkrijgbaar. Eventueel kun je ook multivitamine gebruiken.

 

Volg ons op Instagram voor meer motivatie en waardevolle tips!

 

MEER VAN DIT SOORT BERICHTEN:

Vier dingen waar scouts op letten bij jeugdspelers

| Algemeen | No Comments
Vier dingen waar scouts op letten bij jeugdspelers Heb jij de droom om profvoetballer te worden, maar ben je nog niet gescout? Niet getreurd, er is nog hoop. Er zijn…
Mentale eigenschappen van Ronaldo

Deze mentale eigenschappen heb jij nodig voor het profvoetbal

| Algemeen, Mindset | No Comments
Deze mentale eigenschappen heb jij nodig voor het profvoetbal Er zijn ontelbaar veel jongens en meisjes met voldoende talent om het profvoetbal te halen. Echter realiseert maar een heel klein…
Mark van Bommel over voetballen in de top

Dit is hoe het leven van een topvoetballer eruit ziet

| Algemeen, Mindset | No Comments
Dit is hoe het leven van een topvoetballer eruit ziet Als je dit leest is de kans groot dat je droomt van een leven als profvoetballer. Misschien droom je zelfs…
Bijzonder verhaal van Ajax-aanwinst Akpom

Het bijzondere verhaal van Ajax-aanwinst Akpom

| Algemeen, Mindset, MotivatieMaandag | No Comments
Het bijzondere verhaal van Ajax-aanwinst Akpom Ruim een jaar geleden leek de veelbelovende carrière van Ajax-aanwinst Chuba Akpom bijna voorbij. Nadat hij terugkwam van een verhuurperiode in Griekenland, moest hij…