Skip to main content
Algemeen

6 tips voor voetballers tijdens de Ramadan

By 21 april 2021No Comments
Tips voor Voetbal en Ramadan

6 tips voor voetballers tijdens de Ramadan


Moslims overal ter wereld zijn begonnen aan de islamitische vastenperiode, de Ramadan. Er mag dan niet gegeten en gedronken worden van zonsopgang tot -ondergang. Voor voetballers kan dit een extra zware periode zijn, aangezien voeding en slaap belangrijke pijlers zijn om te presteren. In dit artikel een paar belangrijke tips voor voetballers om zo goed mogelijk te presteren tijdens de Ramadan. 

Doe tweemaal per dag een powernap

Aangezien je aanzienlijk minder slaapt tijdens de Ramadan is het belangrijk om gedurende de dag tweemaal een powernap te doen. Zorg dat je 20 tot (maximaal) 25 minuten rustig gaat liggen in een donkere ruimte. Voorkom externe prikkels door je telefoon weg te leggen en een rustige plek op te zoeken. Focus op je ademhaling of luister naar meditatieve muziek.

Train in de avond

Als je kunt kiezen raden wij aan om zoveel mogelijk in de avond te trainen. Hoe sneller je na afloop van de training kunt eten, hoe beter je zult herstellen. Daarnaast heb je op deze manier gedurende de dag voldoende energie voor je dagelijkse taken.

Hou een vaste structuur aan

Het is erg belangrijk om een vaste structuur gedurende de dagen aan te houden. Zorg dat je overdag zoveel mogelijk je normale leven blijft volgen, waarbij je tweemaal de tijd neemt voor een powernap van 20 tot 25 minuten. Plan je trainingen bij voorkeur in de avond.

Focus op optimale eiwit-inname

Het is belangrijk om tijdens de eetperiode de focus te leggen op eiwitten. Vasten vraagt erg veel van je spieren en daarom is het goed om meerdere eiwitrijke maaltijden te nuttigen. Daarnaast zul je hierdoor gedurende de dag een ‘voller’ gevoel hebben.

Ga voor goede calorieën

Na zonsondergang komen er traditiegetrouw allerlei lekkere (en zoete) snacks op tafel. Enorm lekker, maar niet zo handig voor je lichaam. Na een periode van vasten heeft je lichaam behoefte aan voeding met een hoge voedingswaarde. Denk aan ‘langzame’ koolhydraten, eiwitten en gezonde vetten. Daarnaast bevatten voedzame producten ook essentiële vitaminen en mineralen. Deze zijn onmisbaar voor voetballers tijdens de Ramadan. Uiteraard hoort een lekkere snack bij de vastenmaand, maar zorg dus ook dat je motor met de juiste brandstof wordt gevuld.

Slik Omega-3 supplementen

Het is voor veel mensen moeilijk om voldoende Omega-3 binnen te krijgen. Deze gezonde vetten zitten voornamelijk in vette vis en zijn een belangrijke energiebron voor verschillende cruciale processen in je lichaam. Wij raden je aan om supplementen te slikken, zodat je toch deze belangrijke voedingstoffen kunt innemen. Deze zijn goedkoop en makkelijk verkrijgbaar. Eventueel kun je ook multivitamine gebruiken.

 

Volg ons op Instagram voor meer motivatie en waardevolle tips!

 

MEER VAN DIT SOORT BERICHTEN:

Dit is de perfecte krachttraining voor voetballers

Dit is de perfecte krachttraining voor voetballers!

| Algemeen, Krachttraining | No Comments
Dit is de perfecte krachttraining voor voetballers! Krachttraining is cruciaal voor voetballers om hun prestaties op het veld te verbeteren. Veel voetballers trainen echter als bodybuilders en dat is een…
Wil jij prof worden? Belangrijke tip van Jürgen Klopp!

Wil jij prof worden? Belangrijke tip van Jürgen Klopp!

| Algemeen, MotivatieMaandag | No Comments
Wil jij prof worden? Belangrijke tip van Jürgen Klopp! Heb jij de droom om profvoetballer te worden? Ongeacht hoe oud je bent, er zijn bepaalde dingen die je moet doen…
Belang van goede conditie voor voetballers

Zo word je een topfitte voetballer

| Algemeen, Conditie | No Comments
Zo word je een topfitte voetballer Om succes te behalen als voetballer moet je topfit zijn. Dat betekent niet alleen een goed uithoudingsvermogen, maar ook het vermogen om in korte…
Scott McTominay groeispurt

Dit is waarom Scott McTominay niet voetbalde tussen zijn 16e en 18e

| Algemeen, MotivatieMaandag | No Comments
Dit is waarom Scott McTominay niet voetbalde tussen zijn 16e en 18e Tegenwoordig is Scott McTominay een belangrijke speler van Manchester United, maar hiervoor heeft hij grote obstakels moeten overwinnen.…