Skip to main content
AlgemeenVoeding

Dit is waarom voetballers visolie moeten gebruiken

By 22 januari 2023No Comments
omega 3 voor voetballers

Dit is waarom voetballers omega-3 moeten gebruiken


Als voetballer met ambitie vraag je elke training en wedstrijd weer het maximale van je lichaam. Daarom is het belangrijk dat je je lichaam goed verzorgt door middel van de juiste voeding. Visolie (omega-3) kan een grote bijdrage leveren aan jouw herstel. In dit artikel leggen we uit waarom jij visolie moet gebruiken.

Wat is visolie?

Visolie is een ander woord voor omega-3 vetzuren. Dit zijn essentiële vetzuren die het lichaam niet zelf kan aanmaken, dus ze moeten via de voeding worden ingenomen. Ze zijn van belang voor de gezondheid van het hart, de hersenen en het immuunsysteem.

Waarom is het belangrijk voor voetballers?

Voor voetballers zijn omega-3 vetzuren van belang omdat ze ontstekingen in het lichaam kunnen verminderen. Voetballers ondergaan veel stress op hun lichaam tijdens trainingen en wedstrijden, en deze stress kan leiden tot ontstekingen. Omega-3 vetzuren kunnen helpen om deze ontstekingen te verminderen en zo het herstel te bevorderen.

Daarnaast kan omega-3 ook bijdragen aan de gezondheid van de gewrichten, die belangrijk zijn voor voetballers die veel rennen en springen tijdens wedstrijden en trainingen.

Daarnaast kan Omega-3 ook van invloed zijn op de hersenfunctie en de geestelijke gezondheid van voetballers. Studies suggereren dat omega-3 het denkniveau kan verbeteren en kan helpen bij het verminderen van angst en depressie. Dit kan van groot belang zijn voor voetballers, die vaak te maken hebben met mentale stress, zoals het presteren onder druk tijdens wedstrijden.

Omega-3 kan ook nog helpen tegen huidirritatie die vaak voorkomt bij voetballers door het dragen van voetbalkleding.

Hoe neem ik omega-3?

Je kunt omega-3 verkrijgen uit voeding, zoals vette vis (zoals zalm en makreel), walnoten, chia-zaad, lijnzaad en hennepzaad. Er zijn ook Omega-3 supplementen verkrijgbaar in de vorm van capsules.

Het is belangrijk dat je eerst jouw dieet gaat evalueren om te kijken of je voldoende omega-3 binnenkrijgt. Begin niet zomaar met het slikken van dure supplementen. In ons voedingsschema wordt er gekeken naar wat jouw lichaam nodig heeft en op basis daarvan geven we je een advies.

Klik hier voor meer info over voeding

 

MEER VAN DIT SOORT BERICHTEN:

omega 3 voor voetballers

Dit is waarom voetballers visolie moeten gebruiken

| Algemeen, Voeding | No Comments
Dit is waarom voetballers omega-3 moeten gebruiken Als voetballer met ambitie vraag je elke training en wedstrijd weer het maximale van je lichaam. Daarom is het belangrijk dat je je lichaam…
Is chocolademelk een goede hersteldrank voor na het trainen?

Is chocolademelk een goede hersteldrank na het trainen?

| Voeding | No Comments
Is chocolademelk een goede hersteldrank na het trainen? 'Klopt het dat chocolademelk een goede hersteldrank is voor na de training of is dit onzin?' Deze vraag hebben we ondertussen zo…
Voorkom kramp als voetballer

Last van kramp tijdens de wedstrijd? Zo voorkom je het!

| Algemeen, Conditie, Voeding | No Comments
Last van kramp tijdens de wedstrijd? Zo voorkom je het! Kramp tijdens een training of wedstrijd is erg vervelend. Naast dat het enorm pijnlijk kan zijn, kan het er ook…
Hoeveel water moet je drinken voor de wedstrijd?

Hoeveel water moet je drinken voor een wedstrijd?

| Algemeen, Voeding | No Comments
Hoeveel water moet je drinken voor een wedstrijd? Als de zomer echt op gang gekomen is betekent dat twee dingen: hittegolven èn de start van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Trainen…