Skip to main content
AlgemeenMindsetMotivatieMaandag

Zo vergroot je de kans om profvoetballer te worden

By 21 december 2023No Comments
Vergroot de kans om profvoetballer te worden.

Zo vergroot je de kans om profvoetballer te worden


De kans om profvoetballer te worden is statistisch gezien 1 op 10.000. Gelukkig zijn er meerdere dingen die je kunt doen om deze kans aanzienlijk te vergroten. In dit artikel geven we vijf tips om de kans op profvoetbal te vergroten.

Het fundament moet goed zijn.

We gaan er vanuit dat jouw fundament om profvoetballer te worden al redelijk tot goed is. Wat bedoelen we daarmee? Je eet grotendeels gezond, je doet regelmatig de juiste krachtoefeningen en hebt een grote motivatie om profvoetballer te worden. Dit is de basis, het fundament voor succes.

1: Discipline.

Zorg dat je extreem gedisciplineerd wordt en blijft. Elke dag goed slapen, gezond eten en de oefeningen doen die nodig zijn om beter te worden. Sta steeds weer als eerste op het veld of in de gym. Ook op de dagen dat je geen zin hebt. Dat is discipline.

2: Werk aan je mentale skills.

Op mentaal gebied valt er voor bijna alle voetballers nog veel te verbeteren. Zorg dat je weet hoe je je optimaal kunt focussen en leer omgaan met kritiek, druk en tegenslag.

3: Geef alles wat je hebt.

Ga elke training en wedstrijd tot het gaatje. Gewoon kei-hard werken. Denk je dat je al hard werkt? Geloof ons, het kan nog veel harder. Er is geen tijd meer te verliezen, dus haal het maximale uit elke trainingsdag.

4: Speel met zelfvertrouwen en lef.

Als je wilt opvallen bij grotere clubs is het belangrijk dat je met zelfvertrouwen en lef speelt. Durf fouten te maken en risico’s te nemen. Haal je voet van de rem en speel met ‘schijt’. Gaf je een foute steekpass? Schijt, volgende keer opnieuw proberen.

5: Wees consistent.

Om uiteindelijk succesvol te worden moet je bovenstaande principes steeds weer uitvoeren. Elke dag opnieuw. Iedereen kan het een week volhouden. Sommige lukt het zelfs om een maand deze principes uit te voeren. Slechts weinigen kunnen het een heel jaar, maar dat zijn wel diegene die succesvol worden.

Wil jij meer zelfvertrouwen? Klik hier

 

MEEST GELEZEN BERICHTEN:

Zo blijf je als voetballer fit tijdens de zomerstop

Zo blijf je als voetballer fit tijdens de zomerstop

| Algemeen, Conditie | No Comments
Zo blijf je als voetballer fit tijdens de zomerstop Hoe blijf je fit tijdens de zomerstop? Na een lang seizoen vol voetbal is vakantie altijd even lekker, maar je wilt…
Dit is de perfecte krachttraining voor voetballers

Dit is de perfecte krachttraining voor voetballers!

| Algemeen, Krachttraining | No Comments
Dit is de perfecte krachttraining voor voetballers! Krachttraining is cruciaal voor voetballers om hun prestaties op het veld te verbeteren. Veel voetballers trainen echter als bodybuilders en dat is een…
Wil jij prof worden? Belangrijke tip van Jürgen Klopp!

Wil jij prof worden? Belangrijke tip van Jürgen Klopp!

| Algemeen, MotivatieMaandag | No Comments
Wil jij prof worden? Belangrijke tip van Jürgen Klopp! Heb jij de droom om profvoetballer te worden? Ongeacht hoe oud je bent, er zijn bepaalde dingen die je moet doen…
Belang van goede conditie voor voetballers

Zo word je een topfitte voetballer

| Algemeen, Conditie | No Comments
Zo word je een topfitte voetballer Om succes te behalen als voetballer moet je topfit zijn. Dat betekent niet alleen een goed uithoudingsvermogen, maar ook het vermogen om in korte…