Skip to main content
AlgemeenMindsetMotivatieMaandag

Zo vergroot je de kans om profvoetballer te worden

By 21 december 2023No Comments
Vergroot de kans om profvoetballer te worden.

Zo vergroot je de kans om profvoetballer te worden


De kans om profvoetballer te worden is statistisch gezien 1 op 10.000. Gelukkig zijn er meerdere dingen die je kunt doen om deze kans aanzienlijk te vergroten. In dit artikel geven we vijf tips om de kans op profvoetbal te vergroten.

Het fundament moet goed zijn.

We gaan er vanuit dat jouw fundament om profvoetballer te worden al redelijk tot goed is. Wat bedoelen we daarmee? Je eet grotendeels gezond, je doet regelmatig de juiste krachtoefeningen en hebt een grote motivatie om profvoetballer te worden. Dit is de basis, het fundament voor succes.

1: Discipline.

Zorg dat je extreem gedisciplineerd wordt en blijft. Elke dag goed slapen, gezond eten en de oefeningen doen die nodig zijn om beter te worden. Sta steeds weer als eerste op het veld of in de gym. Ook op de dagen dat je geen zin hebt. Dat is discipline.

2: Werk aan je mentale skills.

Op mentaal gebied valt er voor bijna alle voetballers nog veel te verbeteren. Zorg dat je weet hoe je je optimaal kunt focussen en leer omgaan met kritiek, druk en tegenslag.

3: Geef alles wat je hebt.

Ga elke training en wedstrijd tot het gaatje. Gewoon kei-hard werken. Denk je dat je al hard werkt? Geloof ons, het kan nog veel harder. Er is geen tijd meer te verliezen, dus haal het maximale uit elke trainingsdag.

4: Speel met zelfvertrouwen en lef.

Als je wilt opvallen bij grotere clubs is het belangrijk dat je met zelfvertrouwen en lef speelt. Durf fouten te maken en risico’s te nemen. Haal je voet van de rem en speel met ‘schijt’. Gaf je een foute steekpass? Schijt, volgende keer opnieuw proberen.

5: Wees consistent.

Om uiteindelijk succesvol te worden moet je bovenstaande principes steeds weer uitvoeren. Elke dag opnieuw. Iedereen kan het een week volhouden. Sommige lukt het zelfs om een maand deze principes uit te voeren. Slechts weinigen kunnen het een heel jaar, maar dat zijn wel diegene die succesvol worden.

Wil jij meer zelfvertrouwen? Klik hier

 

MEEST GELEZEN BERICHTEN:

De drie grootste frustraties voor voetballers

De drie grootste frustraties voor voetballers (en oplossing)

| Algemeen, Mindset | No Comments
De drie grootste frustraties voor voetballers (en oplossing) Herken je dat frustrerende gevoel als het even niet lekker loopt? Als ambitieuze amateurvoetballer beleef je een opwindende, maar soms uitdagende reis…
deze obstakels overwon Ronaldo op hele jonge leeftijd

Onder deze bizarre omstandigheden groeide Ronaldo op

| Algemeen, MotivatieMaandag | No Comments
Onder deze bizarre omstandigheden groeide Ronaldo op Heb jij het weleens moeilijk of het gevoel dat een carrière als profvoetballer onmogelijk is? Na het lezen van dit verhaal weet je…
Het belangrijkste advies van Sir Alex Ferguson

Dit is het belangrijkste advies dat Sir Alex Ferguson aan jonge spelers geeft

| Algemeen, Mindset | No Comments
Dit is het belangrijkste advies dat Sir Alex Ferguson aan jonge spelers geeft Twijfel jij weleens aan de adviezen van een trainer of medespeler? Dat is volkomen logisch. Zou je…
Het belang van rustdagen voor voetballers

Het belang van rustdagen voor je ontwikkeling

| Algemeen, Voeding | No Comments
Het belang van rustdagen voor je ontwikkeling Door sociale media kun je het idee krijgen dat het goed is om rustdagen over te slaan als je succesvol wilt worden. Deze…