AlgemeenMindsetMotivatieMaandag

Zo word jij op late leeftijd alsnog profvoetballer

By 21 april 2023 No Comments
Zo word jij op late leeftijd alsnog profvoetballer

Zo word jij op late leeftijd alsnog profvoetballer


Als voetballer is het je droom om te worden gescout door een profclub. Hoewel het minder gebruikelijk is, is het nog steeds mogelijk om op late leeftijd gescout te worden door een profclub. Sterker nog, laatbloeiers zoals Wout Weghorst, Jamie Vardy en Denzel Dumfries zijn enkele voorbeelden die zelfs nog de Champions League hebben gehaald. In dit artikel gaan we je helpen om gescout te worden.  

Wees topfit

Ten eerste moet je zorgen dat je klaar bent om indruk te maken op scouts. Zorg ervoor dat je topfit en in goede conditie bent. Profclubs spelen op een hoger niveau, dus je moet conditioneel klaar zijn om meteen aan te kunnen haken. Als je niet topfit bent zul je nooit indruk kunnen maken.

Klik hier voor het beste conditieprogramma

Speel op het hoogst mogelijk niveau

Zorg dat je elke week 90 minuten speelt in het hoogste team van een lokale amateurclub. Het is beter om een belangrijke basisspeler in het eerste elftal te zijn bij een wat mindere club, dan ergens op de bank zitten. Zit je nu op de bank of speel je niet in het hoogste team? Kijk dan of je ergens anders basisspeler kunt worden. Alleen als je wekelijks speelt kun je opvallen bij scouts, trainers en toeschouwers.

Zorg dat je een specifieke kwaliteit hebt

Scouts kijken bij interessante spelers vooral naar specifieke kwaliteiten. Ben je bijvoorbeeld heel snel, kun je geweldig koppen of schiet je gericht met beide benen? Dan is de kans groter dat je opvalt. Zorg daarom dat je veel traint en in jezelf investeert om deze vaardigheden te ontwikkelen.

Verbeter je snelheid en explosiviteit

Ga naar het buitenland

Nederland heeft als nadeel dat je niet vanuit de amateurs kunt promoveren naar het betaalde voetbal, waardoor het lastiger is om de stap naar het profvoetbal te maken. In het buitenland is dat echter wel mogelijk. Nederlandse spelers zijn vaak gewild in het buitenland, dus kijk of je ergens op een lager niveau kunt instromen. Duitsland, België, Zweden en Noorwegen zijn goede opties.

Schakel een voetbalmakelaar in

Een voetbalmakelaar kan je helpen om in contact te komen met profclubs die op zoek zijn naar spelers van jouw leeftijd. Via sociale media zoals LinkedIn, Instagram en Facebook kun je ze vaak benaderen. Stuur ze een berichtje met jouw verhaal en vraag om hulp. Niet iedereen zal bereid zijn om jou te helpen, maar je kunt het altijd proberen. Het helpt als je goede beelden van jezelf hebt met mooie acties uit wedstrijden. Dit geeft clubs en makelaars een beter beeld van jou.

Stel een plan op

Het is belangrijk om een plan te hebben hoe je het profvoetbal gaat bereiken. Wat ga je elke week doen qua training? Je moet jezelf blijven uitdagen en harder werken dan de rest. Wanneer je de mogelijkheid krijgt om over te stappen naar een betere club moet je dat altijd doen, want trainen en spelen op een hoger niveau maakt jou een betere voetballer.

Download hier jouw plan voor succes

Onthoud dat de kans om gescout te worden op late leeftijd kleiner is, maar niet onmogelijk. Blijf hard werken, blijf positief en wie weet komt jouw kans om prof te worden sneller dan je denkt!

 

MEEST GELEZEN BERICHTEN:

Zo word jij op late leeftijd alsnog profvoetballer

Zo word jij op late leeftijd alsnog profvoetballer

| Algemeen, Mindset, MotivatieMaandag | No Comments
Zo word jij op late leeftijd alsnog profvoetballer Als voetballer is het je droom om te worden gescout door een profclub. Hoewel het minder gebruikelijk is, is het nog steeds…
Wieffer en Zerrouki

Wieffer en Zerrouki: samen naar de top

| Algemeen, MotivatieMaandag | No Comments
Wieffer en Zerrouki: samen naar de top Ongeveer tweeënhalf jaar geleden waren Mats Wieffer en Ramiz Zerrouki niet goed genoeg voor het eerste elftal van FC Twente. Wieffer vertrok via…
Redouan El Yaakoubi

Redouan El Yaakoubi: van amateur naar aanvoerder in de Eredivisie

| Algemeen, MotivatieMaandag | No Comments
Redouan El Yaakoubi: van amateur naar aanvoerder in de Eredivisie Redouan El Yaakoubi kreeg pas op zijn 18e een kans in het profvoetbal bij Jong FC Utrecht.  Weinig mensen geloofden in…
Andries Noppert: van clubloos naar Oranje

Andries Noppert: van clubloos naar Oranje

| MotivatieMaandag | No Comments
Andries Noppert: van clubloos naar Oranje Andries Noppert beleefde meerdere tegenslagen als keeper, maar gaf niet op en bleef in zichzelf geloven. Op 26-jarige leeftijd zat hij zonder club nadat…